La început era Cuvântul

La început era Cuvântul

Cuvântul “Cuvânt” apare în primul verset al Bibliei, în Geneză și este folosit pentru a descrie ceea ce Dumnezeu a spus, pentru a face lucrurile să existe. În Evanghelia după Ioan, acest Cuvânt este de asemenea identificat cu Fiul lui Dumnezeu, care a fost întrupat în persoana lui Isus Hristos.

Semnificația versetelor

“La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.” Acest verset ne spune că, Cuvântul a existat încă de la început și că era una cu Dumnezeu. El era puterea lui Dumnezeu pentru a face lucrurile să existe și a le da viață. Cuvântul a fost întotdeauna prezent în Dumnezeu și a avut un rol important în planurile și acțiunile Lui.

“Toate prin El s-au făcut; și fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.” Acest verset ne spune că, tot ceea ce există s-a făcut prin intermediul Cuvântului lui Dumnezeu. Fără El, nimic din ceea ce există astăzi, nu ar fi putut fi creat. Cuvântul avea în sine viață și această viață era o lumină pentru oameni. Isus Hristos, care este Cuvântul întrupat, a venit în lume pentru a aduce viață și lumină oamenilor.

Cuvântul sau luminile lui Dumnezeu sunt puternice și ele pot lumina și înfrânge întunericul. Isus a venit pe lume, pentru a ne aduce lumină și a ne elibera de întunericul păcatului.

Aceste câteva versete din Biblie ne oferă o înțelegere profundă a rolului Cuvântului lui Dumnezeu și a importanței Sale în crearea și menținerea universului. Ele ne arată că, Cuvântul a fost întotdeauna prezent și a avut un rol crucial în toate lucrurile ce au fost și ce vor veni. Aceste versete ne amintesc de importanța de a ne pune încrederea în Cuvântul lui Dumnezeu și de a-L urma pe Isus Hristos, Cuvântul întrupat.

Citește și: Nu mai faceți rău înaintea ochilor Mei, Isaia 1:15-17

Ioan 1:1-5

  1. La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.
  2. Acesta era întru început la Dumnezeu.
  3. Toate prin El s-au făcut; și fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.
  4. Întru El era viață și viața era lumina oamenilor.
  5. Și lumina luminează în întuneric și întunericul nu a cuprins-o.

Biblia

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *