Juglans regia și proprietățile sale valoroase

Juglans regia (nuca) și proprietățile sale valoroase

Juglans regia, cunoscută sub numele de nucă regală, este un pom ornamental și fructifer care poate atinge înălțimea de 40-50 de metri. Acesta se cultivă în zonele temperate și subtropicale ale Europei, Asiei și America de Nord. Este apreciat pentru frunzele sale verzi, frumoase și luminoase, precum și pentru fructele sale delicioase și versatile.

Nuca regală a fost cultivată pentru prima dată în Persia antică. A fost apoi răspândită în întreaga lume prin intermediul comerțului și a cuceririlor. Este o specie de nucă foarte valoroasă, atât din punct de vedere al utilizării sale culinare, cât și al proprietăților sale medicinale. Fructele sale conțin o cantitate mare de ulei și sunt utilizate în mod obișnuit pentru a prepara dulciuri, prăjituri, unt de arahide sau ulei pentru gătit.

În ceea ce privește aspectul estetic, nuca regală este impresionantă, cu frunze mari, verzi și lucioase și cu flori mari, albe sau galbene. Acest pom este foarte popular pentru lemnul său frumos. Acesta este utilizat pentru a fabrica mobilier de calitate și obiecte decorative.

Citește și: Ginkgo biloba, o privire asupra descoperirilor științifice și utilizărilor terapeutice ale acestei plante

Cu toate acestea, nuca regală nu este fără probleme. De exemplu, poate fi foarte sensibil la boli și dăunători, cum ar fi ciupercile, care pot afecta fructele și lemnul său. De asemenea, poate fi afectat de schimbările climatice, precum seceta sau inundațiile. Aceste probleme pot reduce producția de fructe și pot afecta calitatea lemnului și a frunzelor.

Pentru a minimiza aceste probleme, este important să se acorde o atenție adecvată îngrijirii sale și să se adopte tehnici de cultivare adecvate. Acestea ar putea include irigarea adecvată, fertilizarea regulată și protejarea împotriva dăunătorilor și a bolilor. De asemenea, este important să se monitorizeze schimbările climatice și să se adopte măsuri pentru a-l proteja împotriva lor.

Pe lângă utilizarea sa culinară, nuca regală este de asemenea cunoscută pentru proprietățile sale medicinale. Uleiul extras din fructe conține o cantitate mare de acizi grași esențiali și vitamine, precum și alte substanțe nutritive esențiale, cum ar fi magneziul, fosforul și potasiul. De asemenea, uleiul de nucă regală poate ajuta la îmbunătățirea sănătății pielii, la reducerea inflamațiilor și la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.

Proprietăți medicinale

 • Frunzele și cojile sale conțin substanțe cu efecte antiinflamatoare, antialergice și antiseptice. S-a constatat și că acestea au proprietăți anti-cancer și pot ajuta la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.
 • Semințele de Juglans regia conțin o cantitate mare de ulei. Acesta este bogat în acizi grași esențiali, precum acidul linoleic și acidul alpha-linolenic. Acest ulei poate ajuta la reducerea inflamațiilor și la îmbunătățirea sănătății inimii. De asemenea, el poate ajuta la reducerea nivelurilor de colesterol din sânge și poate avea efecte pozitive asupra sănătății pielii.
 • Fructele de Juglans regia, cunoscute sub numele de nuci, sunt o sursă importantă de nutrienți, inclusiv proteine, grăsimi sănătoase și fibre alimentare. Acestea pot ajuta la menținerea unei stări de sănătate generală bună și la prevenirea unor boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul.

În concluzie, Juglans regia este un copac important, atât din punct de vedere al utilizării sale culinare, cât și al proprietăților sale medicinale și estetice. Este important să se acorde o atenție adecvată îngrijirii acestuia. Sunt necesare măsuri pentru a-l proteja problemelor, precum boli și schimbări climatice. Prin acest lucru, putem asigura păstrarea sa pentru generațiile viitoare.

Ceai de coji verzi de nuci

Ingrediente:

 • 4-5 coji verzi de nuci (proaspete, nu uscate)
 • 1 litru de apă

Mod de preparare

Spală bine cojile verzi de nuci sub un jet de apă rece.

Pune apa la fiert într-o oală.

Când apa începe să fiarbă, adaugă cojile de nuci în apă.

Lasă-le să fiarbă timp de 10 minute.

Oprește focul și lasă infuzia să stea timp de încă 10 minute cu capacul pus.

Strecoară ceaiul și servește-l cald.

Dacă dorești, poți adăuga miere sau lămâie pentru aromă și gust.

Beneficii:

 • Poate avea proprietăți antioxidante.
 • Poate ajuta în cazurile de diaree și afecțiuni intestinale.
 • Poate avea proprietăți antifungice și antibacteriene.

Atenție: Cojile de nuci conțin iod, așa că ceaiul ar putea interacționa cu tratamentele pentru tiroidă. Înainte de a începe orice tratament natural, este recomandat să discutați cu un medic. De asemenea, persoanele alergice la nuci ar trebui să evite consumul acestui ceai.

Surse:

 1. Journal of Medicinal Food – A Review on Pharmacological Activities and Clinical Effects of Walnut: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
 2. Nutrients – Health Benefits of Nut Consumption: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3257681/
 3. Food & Function – Health Benefits of Walnut Polyphenols: An Exploration Beyond Their Lipid Profile: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
 4. Journal of Agricultural and Food Chemistry – Walnut Polyphenols Inhibit Pancreatic Lipase and Adipogenesis in 3T3-L1 Adipocytes: https://pubs.acs.org
 5. Pharmacognosy Review – Juglans regia (Walnut): Ultimate Pharmacy in a Nutshell: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *