Înghețată de zmeură făcută în casă, rețetă

Înghețată de zmeură făcută în casă, rețetă

Înghețată de zmeură făcută în casă, rețetă – Răsfățul suprem al verii pe care nu îl poți rata!

Cine ar putea rezista tentației unei înghețate de zmeură făcute în casă, într-o zi toridă de vară? Răcoroasă și cu un gust intens de zmeură, este deliciul perfect pentru o după-amiază leneșă petrecută în grădină. Află în continuare cum să o pregătești!

Ingrediente

  • 500 g de zmeură proaspătă sau congelată
  • 150 g zahăr
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • Sucul de la o lămâie

Mod de preparare

În primul rând, se pune zmeura și zahărul într-un blender și se mixează până se obține un piure fin.

Se trece piureul de zmeură printr-o sită pentru a îndepărta semințele. Acest pas este opțional, dar recomandat dacă doriți o textură fină a înghețatei.

Se adaugă sucul de lămâie și smântâna pentru frișcă în blender, peste piureul de zmeură. Se amestecă până la omogenizare.

Se toarnă amestecul într-o cutie și se lasă în congelator pentru cel puțin 4-5 ore sau peste noapte.

Înainte de a servi înghețata, se lasă la temperatura camerei pentru câteva minute pentru a se înmuia puțin.

Poftă bună!

Citește și: Gem de mure, rețetă

Dulceață de Zmeura fără Zahăr

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *