Înghețata de vanilie, rețetă

Înghețata de vanilie, rețetă

Dacă ți-ai dorit să te răsfeți cu cea mai cremoasă și autentică înghețată de vanilie, ai ajuns la locul potrivit! Această rețetă îți oferă ocazia să experimentezi plăcerea de a prepara înghețată acasă, folosind ingrediente naturale și adăugând un strop de iubire. Așadar, pregătește-te să te bucuri de gustul inegalabil al unei înghețate de vanilie făcute în casă. Este ușor, distractiv și, cu siguranță, foarte gustos!

Ingrediente

  • 500 ml de smântână pentru frișcă
  • 200 ml de lapte integral
  • 150 g de zahăr
  • 2 păstăi de vanilie
  • 6 gălbenușuri de ou

Mod de preparare

Încălzește laptele, smântâna pentru frișcă și jumătate din zahăr într-un vas la foc mic. Taie păstăile de vanilie pe jumătate pe lungime și scoate semințele. Adaugă semințele și păstăile de vanilie în vas.

Separat, bate gălbenușurile cu restul de zahăr, până când obții o compoziție cremoasă.

Când laptele și smântâna încep să fiarbă, toarnă treptat peste compoziția de gălbenușuri, amestecând continuu.

Pune compoziția obținută la loc pe foc și las-o la foc mic, amestecând continuu până când se îngroașă ușor.

Strecoară compoziția printr-o sită fină și las-o la răcit.

Când s-a răcit complet, pune compoziția în mașina de făcut înghețată și urmează instrucțiunile producătorului. Dacă nu ai o mașină de înghețată, poți pune compoziția într-un recipient și o poți lăsa la congelator. Trebuie să amesteci compoziția la fiecare oră, pentru aproximativ 3-4 ore, pentru a preveni formarea cristalelor de gheață.

Servește înghețata imediat dacă preferi o textură mai moale, sau las-o la congelator pentru încă 2-3 ore dacă preferi o textură mai fermă.

Poftă bună!

Citește și: Dulceață de ardei iuți, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *