Înghețată de casă cu sirop de mentă, rețetă

Înghețată de casă cu sirop de mentă, rețetă

Înghețata de casă cu sirop de mentă este o delicioasă și răcoritoare înghețată, perfectă pentru a fi servită în zilele călduroase de vară, sau oricând ai nevoie de o gustare rafinată.

Ingrediente

  • 500 ml de smântâna
  • 250 ml de frișcă lichidă
  • 100 g de zahăr
  • 60 ml de sirop de mentă
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Într-un bol mare, se amestecă smântâna, frișca lichidă, zahărul, siropul de mentă și sarea. Se amestecă bine, astfel încât ingredientele să se combine bine.

Se pune amestecul într-un vas mare, astfel încât să ajungă la jumătate din înălțimea vasului. Se acoperă vasul și se pune la congelator pentru aproximativ 2 ore.

După 2 ore, se scoate vasul din congelator și se amestecă conținutul cu o furculiță sau cu o lingură. Acest lucru ajută la distribuirea egală a cristalelor de gheață și la obținerea unei înghețate cremoase.

Se pune vasul din nou la congelator și se lasă să înghețe complet, timp de cel puțin 2-4 ore, înainte de a fi servită.

Se scoate vasul din congelator și se lasă puțin la dezghețat, înainte de a porționa înghețata.

Se servește alături de o prăjitură sau fructe proaspete.

Poftă bună!

Citește și: Supă cremă de conopidă, reţetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *