Înghețata de casă cu sirop de mentă este o delicioasă și răcoritoare înghețată, perfectă pentru a fi servită în zilele călduroase de vară, sau oricând ai nevoie de o gustare rafinată.
Ingrediente
- 500 ml de smântâna
- 250 ml de frișcă lichidă
- 100 g de zahăr
- 60 ml de sirop de mentă
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Într-un bol mare, se amestecă smântâna, frișca lichidă, zahărul, siropul de mentă și sarea. Se amestecă bine, astfel încât ingredientele să se combine bine.
Se pune amestecul într-un vas mare, astfel încât să ajungă la jumătate din înălțimea vasului. Se acoperă vasul și se pune la congelator pentru aproximativ 2 ore.
După 2 ore, se scoate vasul din congelator și se amestecă conținutul cu o furculiță sau cu o lingură. Acest lucru ajută la distribuirea egală a cristalelor de gheață și la obținerea unei înghețate cremoase.
Se pune vasul din nou la congelator și se lasă să înghețe complet, timp de cel puțin 2-4 ore, înainte de a fi servită.
Se scoate vasul din congelator și se lasă puțin la dezghețat, înainte de a porționa înghețata.
Se servește alături de o prăjitură sau fructe proaspete.
Poftă bună!
Citește și: Supă cremă de conopidă, reţetă