Înghețată de cafea, rețetă

Înghețată de cafea, rețetă

Îți plac înghețata și cafeaua și nu poți decide care dintre ele te satisface cel mai mult? Ce zici de o combinație a celor două? Iată cum poți face cea mai cremoasă, bogată și aromată înghețată de cafea, care te va răsfăța cu fiecare linguriță. Aceasta nu este doar o simplă rețetă de înghețată, ci este o invitație la o experiență de neuitat pentru papilele tale gustative.

Ingrediente

  • 500 ml de lapte integral
  • 250 ml de smântână pentru frișcă
  • 150 g de zahăr
  • 2 linguri de cafea solubilă (sau mai mult, în funcție de cât de intens doriți gustul de cafea)
  • 5 gălbenușuri de ou

Mod de preparare

Într-o cratiță mare, adăugați laptele, smântâna pentru frișcă și cafeaua solubilă. Încălziți amestecul la foc mediu, amestecând constant, până când cafeaua se dizolvă complet.

Într-un bol separat, bateți gălbenușurile de ou cu zahărul, până când devin deschise la culoare și cremoase.

Adăugați treptat amestecul de lapte și cafea peste gălbenușurile de ou, amestecând continuu pentru a asigura o încorporare uniformă.

Puneți din nou amestecul în cratiță și încălziți-l la foc mic, amestecând constant, până când se îngroașă puțin și poate acoperi spatele unei linguri de lemn.

Odată ce amestecul a atins consistența dorită, îl lăsați să se răcească la temperatura camerei, apoi îl introduceți în frigider pentru cel puțin 2 ore, sau peste noapte.

Când amestecul s-a răcit complet, îl introduceți în mașina de înghețată și îl lăsați să se transforme în cea mai cremoasă înghețată de cafea pe care ați gustat-o vreodată!

Sfat: Pentru un plus de savoare, adăugați bucățele de ciocolată în amestec înainte de a îl introduce în mașina de înghețată.

Citește și: Dulceața de zmeură, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *