Huevos Rancheros, descoperă rețeta autentică

Huevos Rancheros, descoperă rețeta autentică

Există zile în care un mic-dejun simplu pur și simplu nu va face treabă. Pentru acele dimineți în care ai nevoie de un adevărat festin, îți prezentăm Huevos Rancheros – o rețetă tradițională mexicană care aduce un festin de arome și texturi. Combinația de ouă, sos picant de roșii și tortilla crocantă va transforma orice început de zi într-o sărbătoare!

Ingrediente:

Mod de preparare

Într-o tigaie adâncă, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa și usturoiul până când devin translucide. Adaugă roșiile tocate și ardeiul iute. Condimentează cu sare și piper. Lasă să fiarbă la foc mic pentru 15-20 de minute.

Într-o altă tigaie, încălzește tortillas până când devin ușor crocante, dar încă flexibile. Pune fiecare tortilla pe o farfurie.

Prăjește ouăle după preferință în aceeași tigaie, având grijă să menții gălbenușul moale.

Pune un ou prăjit peste fiecare tortilla. Toarnă sosul fierbinte de roșii peste ou. Presară cu brânză, coriandru și, dacă dorești, cu feliile de avocado.

Servește imediat!

Pentru un plus de savoare, adaugă câteva feliuțe de chorizo prăjit în compoziție.

Dacă preferi un mic-dejun mai lejer, înlocuiește ouăle prăjite cu ouă poșate.

Poftă bună!

Citește și: Dulceață de ceapă roșie, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *