Cum ne afectează Helicobacter pylori?

Cum ne afectează Helicobacter pylori?

Helicobacter pylori este o bacterie care poate cauza infecții la nivelul stomacului și al duodenului, partea superioară a intestinului subțire. Această bacterie poate provoca diferite afecțiuni digestive, cum ar fi ulcerul gastric și ulcerul duodenal.

Helicobacter pylori: cum ne afectează această bacterie și cum o putem trata

Infecția cu H. pylori poate fi cauzată prin consumul de apă sau alimente contaminate, prin contactul oral-oral cu o persoană infectată sau, prin contactul cu saliva, voma sau fecalele unei persoane infectate. Simptomele infecției cu H. pylori pot include durere abdominală, arsuri la stomac, greață și vărsături, scădere în greutate neintenționată și senzație de sațietate precoce. În unele cazuri, infecția poate provoca sângerări digestive, ce pot pune viața în pericol.

Diagnosticarea infecției cu H. pylori se poate face prin testarea sângelui, a scaunului sau prin efectuarea unei endoscopii, care implică examinarea interiorului stomacului și duodenului, cu ajutorul unei camere video mici.

Tratamentul infecției cu H. pylori implică administrarea de antibiotice și medicamente care reduc producția de acid gastric. Este important să se administreze întreg tratamentul, pentru a distruge complet bacteriile și a preveni reapariția infecției.

Prevenirea infecției cu H. pylori include spălarea corectă a mâinilor, consumul de apă filtrată sau fierbinte și evitarea consumului de alimente crude, sau insuficient preparate. Prevenirea infecției este esențială pentru a vă proteja împotriva acestei boli.

Citește și: Cum să gestionaţi miocardita: informaţii despre cauze, simptome şi tratament

Există câteva tratamente naturiste care pot ajuta la tratarea infecției cu Helicobacter pylori:

  1. Probioticele: acestea sunt bacterii benefice care pot ajuta la îmbunătățirea digestiei. Există dovezi că, probioticele pot ajuta la reducerea simptomelor infecției cu H. pylori;
  2. Sucul de merișoare: merișoarele conțin o substanță numită proantocianidină, care poate ajuta la distrugerea bacteriilor H. pylori.
  3. Uleiul de măsline: uleiul de măsline poate avea proprietăți anti-inflamatorii și poate ajuta la ameliorarea simptomelor infecției cu H. pylori.
  4. Ceaiul de mușețel: ceaiul de mușețel poate ajuta la calmarea iritațiilor digestive și la reducerea durerii cauzate de infecția cu H. pylori.
  5. Mierea de Manuka: există câteva dovezi că, mierea de Manuka, poate ajuta la tratarea infecției cu Helicobacter pylori. Aceasta este o miere monoflorală, obținută din nectarul florilor de Manuka, o plantă care crește în Noua Zeelandă și Australia. Mierea de Manuka conține peroxid de hidrogen, ce poate ajuta la distrugerea bacteriilor. De asemenea, mierea de Manuka poate avea proprietăți anti-inflamatorii și poate ajuta la ameliorarea simptomelor infecției cu H. pylori.

Este important de menționat că, aceste tratamente naturiste, nu trebuie să înlocuiască tratamentul medical recomandat de către medicul dumneavoastră. Înainte de a începe orice tratament naturist, este important să vă consultați medical, pentru a vă asigura că acesta este sigur și potrivit pentru dumneavoastră.

Surse:

  1. Mayo Clinic – “Helicobacter pylori infection” (https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/h-pylori/symptoms-causes/syc-20356171)
  2. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) – “Helicobacter pylori” (https://wwwnc.cdc.gov/travel/yellowbook/2024/infections-diseases/helicobacter-pylori)
  3. NHS – “Stomach ulcer” (https://www.nhs.uk/conditions/stomach-ulcer/causes/)
  4. WebMD – “Helicobacter pylori (H. pylori) Infection” (https://www.webmd.com/digestive-disorders/h-pylori-helicobacter-pylori)
  5. MedlinePlus – “Helicobacter pylori Infections” (https://medlineplus.gov/helicobacterpyloriinfections.html)

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *