Gogoșile sunt un desert clasic și delicios, ce poate fi regăsit în multe culturi culinare din întreaga lume. Acest desert pufos, de obicei acoperit cu zahăr pudră sau gem, are un gust dulce și aromat, care ne amintește de copilărie și de zilele petrecute la bunici. Mai jos regăsiți o rețetă de gogoși ca la bunica, ce vă va aduce aminte de gustul clasic al acestui desert minunat. Această rețetă este ușor de făcut și poate fi preparată cu ingrediente simple, pe care probabil deja le aveți în bucătărie. Prin urmare, dacă doriți să vă bucurați de o gustare delicioasă și reconfortantă, nu trebuie să ratați această rețetă minunată de gogoși!
Ingrediente
- 1 kg făină
- 100 g zahăr
- 50 g drojdie
- 3 ouă
- Sare
- ½ l ulei
- ¾ l lapte
Mod de preparare
Se pune făina într-un vas. În mijloc, se face o adâncitură. Se adaugă zahărul, gălbenușurile, drojdia dizolvată în lapte călduț și un praf de sare. Se amestecă ingredientele.
Se adaugă apoi, treptat, laptele călduț și se frământă până ce se obține un aluat ce poate fi întins cu sucitorul. Se pune un strop de ulei și se frământă din nou. Se lasă apoi la crescut aproximativ o oră și jumătate.
Se întinde apoi aluatul pe o planșetă unsă cu ulei, în foi cu grosime de aproximativ 0.5 cm. Cu ajutorul unei forme rotunde sau a unui pahar gros, se formează gogoșile.
Acestea se prăjesc în uleiul încins în prealabil.
Se scot și deasupra se presară zahăr pudră.
Poftă bună!
Citește și: Mâncare de cartofi cu mazăre, rețetă de post