Gestionarea osteocondrozei cervicale. Înțelegerea cauzelor și explorarea remediilor naturale

Gestionarea osteocondrozei cervicale. Înțelegerea cauzelor și explorarea remediilor naturale

Înțelegerea osteocondrozei cervicale

Osteocondroza cervicală este o afecțiune degenerativă care afectează vertebrele și discurile din regiunea cervicală a coloanei vertebrale. Aceasta apare atunci când cartilajul intervertebral începe să se uzeze și să se deterioreze, provocând dureri de gât și rigiditate, care pot iradia către umeri și brațe. Simptomele pot varia în intensitate, de la ușoare la severe, în funcție de nivelul de degenerare.

Osteocondroza cervicală poate fi cauzată de o varietate de factori, dar în principal este asociată cu îmbătrânirea. Pe măsură ce îmbătrânim, discurile intervertebrale încep să-și piardă hidratarea, ceea ce face ca acestea să devină mai rigide și mai puțin flexible, fiind presupuse la degenerare. Alți factori de risc includ:

 • stilul de viață sedentar;
 • munca fizică grea;
 • poziția necorespunzătoare;
 • traumele la nivelul gâtului.

Citește și: Dincolo de tensiunea arterială mare. Cauze și tratamente

Tratamente convenționale pentru osteocondroza cervicală

Tratamentul pentru osteocondroza cervicală are ca scop reducerea durerii, îmbunătățirea mobilității gâtului și prevenirea deteriorării suplimentare a coloanei vertebrale. Tratamentele convenționale pot include: medicamente pentru durere, cum ar fi analgezicele și medicamentele antiinflamatorii nesteroidiene, fizioterapie și, în cazuri severe, intervenții chirurgicale.

Fizioterapia poate fi deosebit de utilă, ajutând la ameliorarea simptomelor prin întărirea mușchilor din zona gâtului, îmbunătățirea flexibilității și alinarea tensiunii musculare. În unele cazuri, medicul poate recomanda un guler cervical pentru a imobiliza gâtul și a permite discurilor intervertebrale să se vindece.

Remedii pentru osteocondroza cervicală

În plus față de tratamentele convenționale, există o serie de remedii care pot ajuta la gestionarea simptomelor osteocondrozei cervicale și la îmbunătățirea calității vieții pentru cei care suferă de această afecțiune.

 • Exerciții și postură corectă. S-a demonstrat că exercițiile fizice, în special cele care se concentrează pe întărirea mușchilor gâtului și ai umerilor, pot ajuta la ameliorarea durerii și la îmbunătățirea mobilității gâtului. De asemenea, menținerea unei posturi corecte – în special atunci când stăm la birou – poate ajuta la prevenirea tensiunii suplimentare asupra gâtului.
 • Terapie cu căldură sau frig. Aplicarea în zona afectată, poate ajuta la ameliorarea durerii și a inflamației. Căldura poate ajuta la relaxarea mușchilor tensionați, în timp ce frigul poate ajuta la reducerea inflamației.
 • Tehnici de relaxare. Tehnicile de relaxare, cum ar fi meditația sau respirația profundă, pot ajuta la gestionarea durerii prin reducerea tensiunii musculare și a stresului, aceștia fiind factori care pot exacerba durerea de gât.
 • Dieta și suplimentele. Anumite alimente și suplimente pot ajuta la ameliorarea simptomelor osteocondrozei cervicale. Alimentele bogate în omega-3, cum ar fi peștele gras și alimentele bogate în antioxidanți, cum ar fi fructele și legumele, pot ajuta la reducerea inflamației. De asemenea, suplimentele, cum ar fi glucozamina și condroitina, pot ajuta la îmbunătățirea sănătății articulațiilor.

Surse:

 1. Mayo Clinic. Neck pain. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/neck-pain/symptoms-causes/syc-20375581
 2. NHS. Neck pain. https://www.nhs.uk/conditions/neck-pain-and-stiff-neck/
 3. American Academy of Orthopaedic Surgeons. Neck Pain. https://orthoinfo.aaos.org/en/diseases–conditions/neck-pain/
 4. MedlinePlus. Neck Injuries and Disorders. https://medlineplus.gov/neckinjuriesanddisorders.html
 5. Harvard Health Publishing. Say “good night” to neck pain. https://www.health.harvard.edu/pain/say-good-night-to-neck-pain
 6. Spine-health. Treatment for Neck Pain. https://www.spine-health.com/conditions/neck-pain/treatment-neck-pain

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *