Gem de mure, rețetă

Gem de mure, rețetă

Murele sunt fructe cu adevărat speciale, care pot transforma orice preparat într-o capodoperă culinară. Dar, o rețetă care își păstrează mereu farmecul este gemul de mure. Fie că este folosit pe o felie de pâine prăjită la micul dejun sau ca umplutură într-o plăcintă sau într-un tort, gemul de mure este o delicatesă care aduce bucurie indiferent de momentul zilei.

Ingrediente

  • 1 kg de mure
  • 700 g de zahăr
  • Sucul de la 1 lămâie

Mod de preparare

Înainte de toate, spălați murele și lăsați-le la scurs pentru a elimina surplusul de apă.

După ce s-au scurs, puneți murele într-un vas încăpător și adăugați zahărul peste ele. Lăsați-le așa pentru aproximativ 1 oră, până când zahărul începe să se topească.

După ce a trecut timpul necesar, puneți vasul pe foc și adăugați sucul de lămâie.

Lăsați gemul la fiert pentru aproximativ 40-50 de minute, amestecând din când în când, pentru a evita ca acesta să se prindă de fundul vasului.

Gemul este gata atunci când capătă o consistență gelatinoasă. Dacă preferați un gem mai puțin consistent, puteți reduce timpul de fierbere.

Odată gătit, puteți turna gemul în borcane sterilizate, le închideți ermetic și le lăsați la răcit.

Poftă bună!

Citește și: Gem de caise, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *