Friptură de miel la cuptor, rețetă

Friptură de miel la cuptor, rețetă

Friptura de miel la cuptor este o alegere populară pentru mesele festive, fiind un fel de mâncare delicios și sățios. Această rețetă combina aromele bogate ale mielului, cu rozmarinul și cimbrul, iar coacerea lentă la cuptor, asigură o friptură fragedă și suculentă. Pulpa de miel va elibera și ea arome în timpul coacerii, oferind fripturii un gust intens și un miros apetisant. Odată ce friptura este scoasă din cuptor, se lasă să se odihnească, pentru a ajuta la distribuirea uniformă a sucului în interiorul cărnii, astfel încât aceasta să fie suculentă și delicioasă.

Ingrediente

  • 1,5 kg de pulpă de miel
  • 4 căței de usturoi, tăiați în bucăți mici
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de rozmarin proaspăt, tocat
  • 2 linguri de cimbru proaspăt, tocat
  • sare și piper după gust
  • 1/2 ceașcă de vin alb
  • 1/2 ceașcă de supă de pui

Mod de preparare

Încălziți cuptorul la 200 de grade.

Așezați pulpa de miel într-o tavă de copt și ungeți-o cu ulei de măsline.

Presărați usturoiul, rozmarinul, cimbrul, sare și piper peste pulpa de miel și masați bine cu mâinile, pentru a vă asigura că toate condimentele se împrăștie uniform.

Turnați vinul alb și supa de pui în tava de copt.

Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și puneți-o în cuptor.

Coaceți preparatul timp de aproximativ 1,5 ore, sau până când friptura de miel este fragedă și sucul din mijlocul cărnii este limpede, atunci când este înțepată cu o furculiță.

Scoateți folia de aluminiu din tava de copt și mai coaceți friptura de miel încă 15-20 de minute pentru a obține o crustă frumoasă.

După ce ați scos friptura din cuptor, lăsați-o să se odihnească timp de 10 minute înainte de a o tăia și a o servi.

Puteți servi friptura de miel la cuptor cu garnitură de cartofi copți, sau piure de cartofi și legume proaspete sau coapte.

Poftă bună!

Citește și: Căpșuni în ciocolată, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *