Frigărui de pui, rețetă

Frigărui de pui, rețetă

E vară, e soare și simți nevoia să gătești ceva rapid, dar și delicios? Sau poate ai prietenii la tine și vrei să impresionezi cu ceva ușor și delicios? Frigăruile de pui sunt răspunsul! Această rețetă simplă, dar incredibil de gustoasă, îți va aduce toate laudele și va face ca grătarul tău să fie vedeta serii!

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui tăiat în cuburi de 3 cm
  • 1 ardei roșu, tăiat în bucăți mari
  • 1 ardei galben, tăiat în bucăți mari
  • 1 ceapă roșie, tăiată în sferturi
  • Dressing:

Mod de preparare

Într-un bol mare, combină toate ingredientele pentru dressing și amestecă bine.

Adaugă cuburile de pui în bol și asigură-te că fiecare bucățică este bine acoperită de dressing. Lasă la marinat cel puțin 30 de minute, dar ideal ar fi peste noapte.

După ce puiul a marinat, începe să asamblezi frigăruile. Pe fiecare băț de frigărui, înfige alternativ o bucățică de pui, ardei, ceapă, continuând până ce bățul este plin.

Încinge grătarul și așază frigăruile pe grătar. Gătește pe fiecare parte câte 5-7 minute sau până când puiul este bine făcut și are o culoare aurie.

Servește frigăruile calde, alături de o salată proaspătă și sosul preferat.

Sfaturi:

  • Pentru o aromă suplimentară, adaugă în dressing 1 linguriță de paprika sau chili.
  • Frigăruile pot fi preparate și în cuptor la 200°C, în cazul în care nu ai un grătar la îndemână.

Poftă bună!

Citește și: Enchiladas cu pui, secretul bucătăriei mexicane

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *