Focaccia cu roșii cherry, rețetă

Focaccia cu roșii cherry, rețetă

Dacă ești în căutarea unui preparat care să-ți impresioneze prietenii și familia, nu trebuie să cauți mai departe! Focaccia cu roșii cherry nu este doar incredibil de gustoasă, ci și o operă de artă culinară. Este timpul să-ți dezvălui secretele acestei delicii italienești!

Ingrediente:

  • 500 g făină de grâu
  • 10 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată
  • 300 ml apă călduță
  • 60 ml ulei de măsline extra virgin + extra pentru uns
  • 1 linguriță de zahăr
  • 2 lingurițe de sare
  • 200 g roșii cherry, tăiate pe jumătate
  • Sare mare (de mare, de tipul Maldon) și rozmarin proaspăt pentru decor

Mod de preparare

Dizolvă zahărul și drojdia în apă călduță și lasă să stea timp de 10 minute, până când amestecul devine spumos. Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea, adaugă amestecul de drojdie și uleiul de măsline. Frământă până obții un aluat neted și elastic.

Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul să dospească într-un loc cald, pentru aproximativ 1 oră sau până își dublează volumul.

Presară făină pe suprafața de lucru și întinde aluatul într-o formă dreptunghiulară, transferându-l apoi într-o tavă unsă cu ulei. Apasă cu degetele pentru a forma niște adâncituri în aluat, apoi așază roșiile cherry tăiate pe jumătate în aceste adâncituri.

Stropește focaccia cu mai mult ulei de măsline, presară cu sare mare și rozmarin proaspăt tocat.

Preîncălzește cuptorul la 220°C. Coace focaccia pentru 20-25 de minute sau până când este aurie și crocantă la suprafață.

Sfaturi:

  • Pentru o aromă și mai intensă, poți adăuga felii subțiri de usturoi sau măsline deshidratate pe focaccia înainte de coacere.
  • Focaccia este cel mai bună proaspătă, dar poate fi și încălzită a doua zi.

Poftă bună!

Citește și: Pere caramelizate, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *