Ferice de omul care nu merge după sfatul celor răi

Ferice de omul care nu merge după sfatul celor răi

Fericirea adevărată vine din Calea lui Dumnezeu. “Ferice de omul care nu merge după sfatul celor răi, care nu se oprește pe calea păcătoșilor și nu stă pe scaunul celor batjocoritori”. Acest verset ne încurajează să evităm căile păcătoase și să nu ne împrietenim cu cei care batjocoresc legea lui Dumnezeu. În schimb, trebuie să urmăm calea lui Dumnezeu și să ne împrietenim cu cei care îl cinstesc pe Dumnezeu.

Totodată, faptele noastre au consecințe. “Ci își face plăcere în legea Domnului, și în legea lui meditează zi și noapte”. Acest verset ne spune că, dacă ne bucurăm de legea lui Dumnezeu și medităm asupra ei în fiecare zi, vom avea o viață fericită și plină de sens.

Citește și: Nu mai faceți rău înaintea ochilor Mei

Pe de altă parte, “El va fi ca un copac sădit lângă un izvor de apă, care în anotimpul cald își dă roadele și ale cărui frunze nu se veștejesc. Și tot ce face el va avea succes”, ne spune că, dacă urmăm calea lui Dumnezeu, vom avea o viață plină de succes și fericire.

Astfel, ne este amintit că Dumnezeu este puternic și credincios și că ne va ajuta să trecem prin orice încercare. Ne încurajează să ne încredem în puterea lui Dumnezeu și să nu ne fie teamă de ce ne stă în față. În timpurile dificile, aceste versete pot fi un mijloc de consolare și încurajare. Pot ajuta la refacerea speranței și a încrederii în Dumnezeu și la îndepărtarea temerilor. Dacă lăsăm aceste cuvinte să ne călăuzească viața, vom avea parte de fericire și de binecuvântări.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *