Eclere cu cremă de vanilie, rețetă

Eclere cu cremă de vanilie, rețetă

Eclerele umplute cu cremă de vanilie reprezintă un deliciu clasic al bucătăriei franțuzești, adorat de mulți oameni în întreaga lume. Acestea sunt delicate și sofisticate, cu un exterior crocant și o umplutură cremoasă de vanilie, care vă va încânta papilele gustative.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 ml de apă
  • 115 g de unt
  • 125 g de făină
  • 4 ouă

Pentru crema de vanilie:

  • 500 ml de lapte
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 150 g de zahăr
  • 40 g de făină
  • 2 lingurițe de extract de vanilie

Mod de preparare

Pentru aluat:

Într-o cratiță, aduceți la fierbere apa și untul. Reduceți căldura la mediu și adăugați făina, amestecând energic, până se formează o minge.

Transferați aluatul într-un castron și lăsați-l să se răcească timp de 5 minute. Începeți să adăugați ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.

Încălziți cuptorul la 200 de grade. Puneți aluatul într-un poș cu duză rotundă și formați cojile, pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.

Coaceți pentru 25-30 de minute, sau până când eclerele sunt aurii și pufoase. Lăsați-le să se răcească complet.

Pentru crema de vanilie:

Într-o cratiță, încălziți laptele până aproape de punctul de fierbere.

Într-un castron separat, amestecați gălbenușurile de ou cu zahărul, apoi adăugați făina și amestecați bine.

Turnați treptat laptele cald peste amestecul de ou, amestecând constant. Transferați amestecul înapoi în cratiță și încălziți la foc mediu, amestecând constant, până când crema se îngroașă.

Luați crema de pe foc și adăugați extractul de vanilie. Lăsați crema să se răcească complet.

Asamblare

Folosiți un poș cu vârf lung pentru a umple eclerele cu crema de vanilie.

Deasupra, puteți glazura eclerele cu ciocolată topită.

Poftă bună!

Citește și: Cremă de cacao, rețetă de post

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *