Dumnezeu a trimis pe Fiul Său

Dumnezeu a trimis pe Fiul Său

Capitolul 4, versetele 4-7 din cartea Galateni din Noul Testament al Bibliei, vorbesc despre planul lui Dumnezeu de a-l trimite pe Fiul Său pe pământ. Scopul este acela de a ne elibera de sub robia păcatului și de a ne face fii ai lui Dumnezeu. Versetul 4 spune că ” Iar când a venit plinirea vremii, Dumnezeu, a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege,”. Acesta se referă la momentul în care Dumnezeu l-a trimis pe Isus pe pământ ca să îndeplinească planul Său de mântuire.

Versetul 5 spune că Isus a fost trimis ” Ca pe cei de sub Lege să-i răscumpere, ca să dobândim înfierea.”. Isus a venit să ne elibereze de sub robia păcatului și a Legii, care ne condamna pe toți ca păcătoși. Prin învierea sa, Isus ne-a oferit înfierea, sau mântuirea de păcatul nostru. El ne-a făcut copii ai lui Dumnezeu.

Citește și: Apocalispa 2:5, te pocăieşte şi fă faptele de mai înainte

Versetul 6 spune că, ” Și pentru că sunteți fii, a trimis Dumnezeu pe Duhul Fiului Său în inimile noastre, care strigă: Avva, Părinte!”. Prin credința în Isus și prin Duhul Sfânt, noi devenim copii ai lui Dumnezeu. Astfel, putem avea o relație personală cu El, ca și cu un tată iubitor.

Versetul 7 spune că, ” Astfel dar, nu mai ești rob, ci fiu; iar de ești fiu, ești și moștenitor al lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos.”. Acesta se referă la faptul că, prin harul lui Dumnezeu, care ne-a făcut copii ai Săi prin credința în Isus, noi suntem moștenitorii lui Dumnezeu. Ne putem bucura de viața veșnică cu El. El ne-a eliberat de sub robia păcatului. El ne-a făcut parte din familia Sa, dându-ne harul și moștenirea Sa.

Galateni 4:4-7

Iar când a venit plinirea vremii, Dumnezeu, a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege,

Ca pe cei de sub Lege să-i răscumpere, ca să dobândim înfierea.

Și pentru că sunteți fii, a trimis Dumnezeu pe Duhul Fiului Său în inimile noastre, care strigă: Avva, Părinte!

Astfel dar, nu mai ești rob, ci fiu; iar de ești fiu, ești și moștenitor al lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *