Dulceața de zmeură, rețetă

Dulceața de zmeură, rețetă

Vrei să aduci aroma verii în fiecare dimineață, indiferent de anotimp? Te invităm să descoperi rețeta noastră de dulceață de zmeură, o explozie de gust care transformă fiecare mic dejun într-o adevărată experiență culinară. Și cel mai bine? E atât de simplu de preparat încât nu vei mai cumpăra niciodată dulceață din magazin!

Ingrediente

  • 1 kg de zmeură proaspătă
  • 800 g de zahăr
  • Zeama de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare

Spălați delicat zmeura sub un jet de apă rece. Puneți fructele într-un vas și adăugați zahărul, amestecând ușor pentru a vă asigura că toate fructele sunt acoperite.

Lăsați vasul la temperatura camerei pentru aproximativ 2-3 ore. În acest timp, zmeura va începe să-și lase sucul.

După ce fructele au stat în zahăr, puneți vasul pe foc mediu. Amestecați continuu până când zahărul s-a topit complet.

Adăugați zeama de lămâie și lăsați dulceața să fiarbă la foc mic pentru 30-40 de minute. Amestecați ocazional pentru a preveni lipirea.

Dulceața este gata atunci când a ajuns la consistența dorită. Pentru a testa, puneți o picătură de dulceață pe o farfurie rece. Dacă se întărește rapid, este gata.

Când dulceața este gata, turnați-o fierbinte în borcane sterilizate. Închideți borcanele imediat și lăsați-le să se răcească cu capul în jos.

După ce s-au răcit complet, puteți păstra borcanele într-un loc răcoros și întunecat. Dulceața de zmeură se va păstra pentru aproximativ un an.

Sfat: Pentru un gust și mai intens, puteți adăuga un vârf de cuțit de vanilie în dulceață, înainte de a o turna în borcane.

Citește și: Gin de mure, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *