Drobul de miel este o mâncare tradițională de Paște în cultura românească și reprezintă o delicioasă și sățioasă alegere pentru masa de sărbători. Drobul de miel este preparat din ingrediente simple, combinate într-o compoziție delicioasă. Rezultatul este un preparat plin de gust, care poate fi servit ca aperitiv al mesei de Paște, alături de o garnitură de legume proaspete.
Ingrediente
- 1 kg ficăței de miel
- 500 g carne de miel tocată
- 2 cepe mari
- 2 ouă
- 2 linguri de orez fiert
- 1/2 cană de ulei
- 1 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de piper
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de usturoi verde
Mod de preparare
Curățați și spălați ficățeii de miel și puneți-i într-un bol.
Adăugați carnea de miel tocată, orezul fiert, ceapa tocată mărunt, ouăle, uleiul, sarea și piperul și amestecați totul bine.
Spălați pătrunjelul, mărarul și usturoiul verde și tocați-le fin.
Adăugați ierburile tocate în amestecul de ficăței și amestecați din nou.
Pregătiți o tavă de copt și ungeți-o cu ulei.
Puneți compoziția în tava și nivelați-o bine.
Acoperiți tava cu folie de aluminiu și coaceți drobul în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 1-1,5 ore, sau până când devine auriu-maroniu și se rumenește frumos deasupra.
După ce drobul s-a copt, lăsați-l să se răcească, apoi tăiați-l în felii și serviți.
Poftă bună!
Citește și: Foccacia cu măsline, rețetă