Drob de miel, rețetă

Drob de miel, rețetă

Drobul de miel este o mâncare tradițională de Paște în cultura românească și reprezintă o delicioasă și sățioasă alegere pentru masa de sărbători. Drobul de miel este preparat din ingrediente simple, combinate într-o compoziție delicioasă. Rezultatul este un preparat plin de gust, care poate fi servit ca aperitiv al mesei de Paște, alături de o garnitură de legume proaspete.

Ingrediente

  • 1 kg ficăței de miel
  • 500 g carne de miel tocată
  • 2 cepe mari
  • 2 ouă
  • 2 linguri de orez fiert
  • 1/2 cană de ulei
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de usturoi verde

Mod de preparare

Curățați și spălați ficățeii de miel și puneți-i într-un bol.

Adăugați carnea de miel tocată, orezul fiert, ceapa tocată mărunt, ouăle, uleiul, sarea și piperul și amestecați totul bine.

Spălați pătrunjelul, mărarul și usturoiul verde și tocați-le fin.

Adăugați ierburile tocate în amestecul de ficăței și amestecați din nou.

Pregătiți o tavă de copt și ungeți-o cu ulei.

Puneți compoziția în tava și nivelați-o bine.

Acoperiți tava cu folie de aluminiu și coaceți drobul în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 1-1,5 ore, sau până când devine auriu-maroniu și se rumenește frumos deasupra.

După ce drobul s-a copt, lăsați-l să se răcească, apoi tăiați-l în felii și serviți.

Poftă bună!

Citește și: Foccacia cu măsline, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *