Descoperă rețeta secretă pentru cei mai suculenți dovlecei la grătar pe care i-ai gustat vreodată!
De multe ori, grătarul este asociat cu carnea, dar există o mulțime de legume care se comportă excelent la grătar, iar dovleceii sunt unul dintre ele. Dovleceii la grătar sunt o gustare delicioasă și sănătoasă, dar și un mod grozav de a îmbogăți meniul de vară cu ceva nou și proaspăt. Nu veți crede cât de minunat pot fi dovleceii când sunt preparați corect. Dovleceii la grătar sunt perfecți ca aperitiv sau ca garnitură pentru orice fel de carne la grătar.
Ingrediente
- 2 dovlecei mari
- 2 linguri de ulei de măsline
- Sare și piper negru după gust
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 1 lămâie
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare
Preîncălziți grătarul la temperatură medie.
Tăiați dovleceii pe lung, în felii de aproximativ 1 cm grosime. Într-un castron mare, amestecați dovleceii cu ulei de măsline, usturoi, sare și piper.
Așezați dovleceii pe grătar. Gătiți-i timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până când se formează dungi de grătar și dovleceii devin moi.
Scoateți dovleceii pe o farfurie mare. Stropiți cu zeamă de lămâie și presărați cu pătrunjel proaspăt tocat. Serviți imediat.
Poftă bună!
Citește și: Shakshuka aromată cu ierburi proaspete! Secretul pentru un mic dejun sănătos și delicios.