Dacă ai visat vreodată să pregătești o cină sofisticată și să impresionezi cu o mâncare de inspirație mediteraneeană, acesta este momentul! Dorada, peștele cu o carnea plină de savoare, este perfect pentru ocazii speciale. Pregătește această rețetă pentru a crea un fel de mâncare delicios, așa cum nu ai mai gustat vreodată.
Ingrediente
- 2 dorade (aproximativ 500g fiecare)
- 2 lămâi
- 4 căței de usturoi
- 4 crenguțe de rozmarin
- 4 linguri de ulei de măsline
- Sare și piper negru
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Curăță și spală doradele, apoi șterge-le cu un prosop de hârtie.
Freacă fiecare doradă cu ulei de măsline, apoi condimentează cu sare și piper atât în interior, cât și pe exterior.
Taie lămâile în felii subțiri. Adaugă în fiecare doradă câte 2 felii de lămâie, un cățel de usturoi și o crenguță de rozmarin.
Pune doradele într-o tavă de cuptor. Adaugă restul de lămâi, usturoi și rozmarin în tavă.
Stropește cu ulei de măsline și coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când peștele devine auriu și carnea se desprinde ușor de pe oase.
Servește dorada caldă, alături de o salată verde sau legume la grătar.
Poftă bună!
Citește și: Crispy Strips, rețetă