Descoperirea fenomenală a tanzanitului

Descoperirea fenomenală a tanzanitului

Descoperirea fenomenală a tanzanitului: povestea prețiosului cristal albastru din Munții Kilimanjaro

Tanzanitul este o piatră prețioasă care provine din Munţii Kilimanjaro din Tanzania. Această piatră este cunoscută pentru culoarea sa unică, care poate varia de la albastru deschis, la violet închis. În plus, tanzanitul este una dintre puținele pietre care își poate schimba culoarea în funcție de cum este iluminată, devenind de la albastru deschis la verde închis, atunci când este expusă la lumină incandescentă.

Tanzanitul este o varietate de zoisit, un mineral de aluminiu, calciu și silici. Acesta se găsește în mod natural în regiunea Mererani din Tanzania. Formula chimică a zoisitului este Ca2Al3(SiO4)(Si2O7)O(OH), ceea ce înseamnă că acesta conține atomi de aluminiu, calciu, oxigen, siliciu și hidrogen, într-un anumit raport. Tanzanitul se distinge de alte varietăți de zoisit prin culoarea sa violet-albastră, intensă și strălucitoare. Aceasta este rezultatul prezenței unor cantități mici de mangan și fier în cristalul mineral.

 

În afară de aspectul său atractiv, se crede că tanzanitul are puterea de a vindeca și de a aduce echilibru emoțional. Multe persoane cred că purtarea tanzanitului ajuta la calmarea anxietății și a stresului, precum și la stimularea creativității și a intuiției. Se spune că piatra poate ajuta la clarificarea gândurilor și, la luarea unor decizii mai bune.

Citește și: Berilul și puterea sa vindecătoare

În medicina tradițională, tanzanitul este folosit de cele mai multe ori, pentru a trata durerile de cap și durerile de gât. Se crede și că piatra ajută la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea răcelii și gripei.

Totodată, se consideră că, tanzanitul deține puteri vindecătoare asupra chakrelor, centrele energetice ale corpului. El poate echilibra chakrele şi poate ajuta la deschiderea chakrei inimii, cea legată de iubire și compasiune.

Surse:

  1. Gemological Institute of America (GIA) – Tanzanite: https://www.gia.edu/tanzanite
  2. International Colored Gemstone Association (ICA) – Tanzanite: https://www.gemstone.org/gem-by-gem/english/tanzanite.html
  3. American Gem Society (AGS) – Tanzanite Gemstone Information: https://www.americangemsociety.org
  4. The Tanzanite Foundation – About Tanzanite: https://www.tanzanitefoundation.org/about-tanzanite/
  5. International Gem Society (IGS) – Tanzanite Buying Guide: https://www.gemsociety.org/article/tanzanite-jewelry-and-gemstone-information/

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *