Misterele și beneficiile pietrei lunii

Misterele și beneficiile pietrei lunii

Piatra lunii este cunoscută și sub numele de cristal de lună sau selenit. Aceasta este un tip de cristal de gips care se găsește în mod natural în forme de coloane sau foi subțiri. Are un aspect alb-gălbui sau alb-argintiu și poate fi transparent sau semi-transparent. Misterele și beneficiile pietrei lunii: se crede că piatra lunii are proprietăți terapeutice. Ea este utilizată în meditație și în practicile de vindecare spirituală. Ajută la echilibrarea emoțiilor și la calmarea minții, precum și la îmbunătățirea somnului și a stării de spirit.

Datorită aspectului său unic, piatra lunii este utilizată adesea în bijuterii și decoruri. Este considerată a fi un simbol al feminității, fiind asociată cu energia lunară și cu ciclurile lunare ale femeilor. Aceasta poate fi găsită în diferite locuri din lume, inclusiv în Mexic, SUA, Spania, Rusia și Egipt. În timp ce majoritatea pieselor sunt naturale, unii producători pot, prin tratamente fizice sau chimice, să îi schimbe sau să îi accentueze culoarea sau claritatea.

Aceasta poate fi ținută în mână, pusă sub pernă în timpul somnului sau plasată într-o zonă specifică a casei pentru a îmbunătăți energia acestuia. De asemenea, poate fi utilizată în meditație, prin concentrare pe energia sa lunară, ajutând la echilibrarea emoțiilor și la calmarea minții.

Curiozități despre piatra lunii:

 • Piatra lunii este asociată cu planșa astrologică a Fecioarei, fiind considerată un cristal protector și purificator.
 • Este asociată cu elementul apă, ajutând la conectarea cu emoțiile și intuiția.
 • În culturile antice, se credea că piatra lunii posedă puteri magice și era utilizată în ritualuri și ceremonii, pentru conectare cu energia lunară.
 • Piatra lunii poate fi utilizată pentru a îmbunătăți comunicarea și exprimarea, ajutând la clarificarea gândurilor și a emoțiilor.
 • Se crede că aceasta ajută la îmbunătățirea memoriei și concentrarea.
 • Piatra lunii poate fi utilizată pentru a îmbunătăți relațiile, ajutând la înțelegerea și acceptarea emoțiilor celorlalți și la dezvoltarea empatiei.
 • Piatra lunii poate fi purificată prin expunerea la lumina lunii, sau prin scufundarea în apă sărată.

Citește și: Descoperă puterea terapeutică a Kunzitului, piatra iubirii și înțelegerii

Surse:

 1. Crystal Vaults – Moonstone: Meaning, Properties, and Powers: https://www.crystalvaults.com/crystal-encyclopedia/moonstone
 2. Energy Muse – Moonstone Meaning and Healing Properties: https://www.energymuse.com/moonstone-meaning
 3. The Crystal Council – Moonstone: https://thecrystalcouncil.com/crystals/moonstone
 4. International Gem Society – Moonstone Value, Price, and Jewelry Information: https://www.gemsociety.org/article/moonstone-jewelry-and-gemstone-information/
 5. The Healing Chest – Moonstone: https://www.thehealingchest.com/crystals-stones/moonstone-meaning/

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *