Descoperă rețeta autentică de Baba Ganoush: secretele bucătăriei orientale!

Descoperă rețeta autentică de Baba Ganoush: secretele bucătăriei orientale!

Călătorește cu gusturile chiar în inima Orientului Mijlociu cu această rețetă autentică de Baba Ganoush! Această pastă de vinete delicioasă este perfectă pentru servirea alături de pâine pita, legume proaspete sau ca parte a unei mese cu meze (antreuri) mediteraneene. Pregătește-te să fii impresionat de cât de simplu este să faci acasă acest fel de mâncare delicios!

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 2-3 căței de usturoi, zdrobiți
  • Sucul de la o jumătate de lămâie
  • 2 linguri de tahini (pastă de susan)
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt tocat, pentru ornat

Mod de preparare

Încălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Înțepați vinetele de câteva ori cu o furculiță și așezați-le pe o tavă de copt.

Coaceți vinetele în cuptorul încins timp de 45-50 de minute sau până când coaja devine încrețită și interiorul este moale.

Lăsați vinetele să se răcească, apoi îndepărtați cu grijă coaja și păstrați doar pulpa.

Transferați pulpa de vânătă într-un robot de bucătărie. Adăugați usturoiul zdrobit, sucul de lămâie, pasta de tahini și uleiul de măsline. Amestecați până când obțineți o pastă cremoasă.

Ajustați gustul cu sare și piper, apoi transferați Baba Ganoush într-un bol.

La servire, stropiți cu un pic de ulei de măsline și ornați cu pătrunjel tocat.

Nu uitați să serviți alături de pâine pita caldă pentru o experiență culinară autentică!

Poftă bună!

Citește și: Descoperă rețeta pentru cele mai crocante aripioare de pui

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *