Descoperă magia rubinului

Descoperă magia rubinului

Rubinul este o piatră prețioasă roșie, care face parte din familia corindonului. Este una dintre cele mai apreciate și cele mai scumpe pietre prețioase din lume, fiind considerată “regele pietrelor prețioase roșii”. Rubinul este cunoscut pentru strălucirea sa roșie aprinsă. Aceasta provine din conținutul său mare de crom. Culoarea sa poate varia, de la roșu aprins, la roșu mai închis și poate fi influențată de impuritățile prezente în piatră. Rubinele care conțin fier, au o culoare mai închisă. Rubinele ce conțin vanadiu, au o culoare mai aprinsă.

Corindonul este un mineral compus din oxizi de aluminiu și siliciu, iar rubinul este o formă de corindon, care conține o cantitate mare de crom. Corindonul este un mineral extrem de dur, cu o dificultate de tăiere de 9 pe scara de duritate Mohs (pe scara Mohs, diamantul are o dificultate de tăiere de 10). Acest lucru, face ca rubinul să fie o piatră prețioasă foarte rezistentă, ce poate rezista la zgârieturi și la șocuri mecanice.

Descoperă magia rubinului: de la frumusețea sa unică, la proprietățile sale vindecătoare

Rubinul este una dintre cele mai apreciate pietre prețioase, alături de diamant, safir și smarald. Acesta a fost apreciat de-a lungul istoriei pentru frumusețea sa unică și pentru proprietățile sale magice, fiind considerat o piatră norocoasă, care aduce bogăție, putere și protecție celor care îl poartă.

Rubinele sunt adesea tăiate în forme rotunde sau ovale, dar pot fi găsite și în forme mai neobișnuite, precum inimă sau romb. Ele sunt folosite atât în bijuterii, cât și în industria electronică, deoarece sunt extrem de rezistente și dure.

Citește și: Agatul, piatra semiprețioasă a puterii și încrederii în sine

Rubinele se găsesc în mai multe părți ale lumii, dar cele mai cunoscute surse sunt: Myanmar, Madagascar, Tanzania și Afghanistan. În ultimii ani, rubinele din Myanmar au devenit foarte populare, datorită calității lor excepționale.

Proprietățile rubinului

În medicina tradițională indiană (ayurveda), rubinul era considerat o piatră care poate îmbunătăți circulația sângelui. El poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății. În plus, se crede că, rubinul are proprietăți care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea răcelilor și gripei. Se spune că, purtarea rubinului poate ajuta la reglarea ciclului menstrual și poate ameliora durerile de cap.

Rubinul este considerat o piatră care poate ajuta la reglarea somnului și poate îmbunătăți calitatea acestuia. Purtarea rubinului poate ajuta la reducerea stărilor depresive și poate avea efecte pozitive asupra stării de spirit.

Cercei roșii din argint, cu rubin, Giulia

Surse:

  1. GIA (Gemological Institute of America) – Ruby: https://www.gia.edu/ruby
  2. International Gem Society (IGS) – Ruby Gemstone Information: https://www.gemsociety.org/article/ruby-jewelry-and-gemstone-information/
  3. American Gem Society (AGS) – Ruby Gemstone: https://www.americangemsociety.org
  4. Minerals.net – Ruby Gemstone Information: http://www.minerals.net/gemstone/ruby_gemstone.aspx

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *