Descoperă beneficiile surprinzătoare ale hibiscusului

Descoperă beneficiile surprinzătoare ale hibiscusului

Descoperă beneficiile surprinzătoare ale hibiscusului pentru sănătatea ta

Hibiscusul este o plantă perenă, cu flori frumoase, ce crește în regiunile tropicale și subtropicale din întreaga lume. Planta este cunoscută sub diverse nume, inclusiv flori de Jamaica, roză tropicală și hibiscus sabdariffa. Fructele și florile de hibiscus sunt folosite în diverse scopuri terapeutice și culinare.

Beneficii

Unul dintre cele mai importante beneficii ale hibiscusului este capacitatea sa de a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară. Hibiscusul conține compuși care pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale. Acest lucru poate reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare, cum ar fi bolile coronariene și hipertensiunea arterială.

Hibiscusul poate avea proprietăți anti-inflamatorii și poate ajuta la ameliorarea durerii și inflamației în caz de artrită. De asemenea, poate ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire și la întărirea sistemului imunitar.

Hibiscusul poate fi consumat sub formă de ceai. Pentru a prepara ceaiul de hibiscus, adăugați o linguriță de flori de hibiscus uscate într-un pahar cu apă fierbinte și lăsați să stea timp de 10-15 minute. Apoi, strecurați ceaiul și adăugați miere sau lămâie, după gust. Hibiscusul poate fi consumat și sub formă de suplimente, cum ar fi capsulele sau pulberea.

Citește și: Păpădia, planta medicinală cu beneficii multiple pentru sănătate

Hibiscusul poate fi folosit și în diverse mâncăruri și băuturi. Fructele de hibiscus pot fi adăugate în salate, iar florile uscate pot fi folosite pentru a aromatiza diverse mâncăruri și băuturi. De exemplu, florile de hibiscus sunt ingrediente importante în prepararea băuturii cunoscute sub numele de “agua de flor de Jamaica”, populară în Mexic și America Centrală.

Hibiscusul poate avea beneficii multiple pentru sănătate, inclusiv pentru sănătatea cardiovasculară și poate ajuta la ameliorarea durerii și inflamației în caz de artrită. De asemenea, poate ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire și la întărirea sistemului imunitar. Este important să respectați dozele recomandate și să vă consultați medicul înainte de a include hibiscusul în dieta sau tratamentul medical, deoarece poate interacționa cu anumite medicamente și poate avea efecte secundare.
Consumul de hibiscus poate fi contraindicat în anumite situații. Dacă sunteți însărcinată sau alăptați, ar trebui să evitați consumul de hibiscus, deoarece nu s-au efectuat studii suficiente pentru a evalua siguranța acestuia în aceste perioade. De asemenea, dacă aveți probleme de sănătate, cum ar fi boli renale sau de ficat, ar trebui să evitați consumul de hibiscus sau să vă consultați medicul înainte de a îl include în dieta sau tratamentul dvs. medical.

Puteți achiziționa ceai Aronia, Hibiscus și Mar Ecologic, de aici.

Surse:

  1. National Center for Complementary and Integrative Health (NCCIH) – Hibiscus: https://www.nccih.nih.gov
  2. Memorial Sloan Kettering Cancer Center – Hibiscus: https://www.mskcc.org
  3. WebMD – Hibiscus: https://www.webmd.com/vitamins-and-supplements/hibiscus-uses-and-risks
  4. Healthline – 8 Benefits of Hibiscus Tea: https://www.healthline.com/nutrition/hibiscus-tea-benefits
  5. American Heart Association – The Skinny on Herbal Teas for High Blood Pressure: Hibiscus: https://www.heart.org

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *