Importanța magneziului pentru organism

Importanța magneziului pentru organism

Magneziul este un mineral esențial pentru organismul uman și joacă un rol important în mai multe funcții și procese corporale. Mai jos regăsiți câteva din motivele pentru care magneziul este atât de important pentru sănătatea noastră:

 • Magneziul ajută la menținerea echilibrului electrolitic în organism. Acest mineral joacă un rol important în contracția mușchilor, inclusiv a mușchilor inimii și în transmiterea impulsurilor nervoase.
 • Magneziul joacă un rol în metabolismul energetic. Acesta ajută la transformarea glucozei în energie și la sinteza proteinelor, grăsimilor și carbohidraților.
 • Magneziul este important pentru sănătatea oaselor. El joacă un rol în formarea osoasă și în menținerea densității osoase.
 • Magneziul ajută la reducerea stresului și a anxietății. Unele studii au sugerat că, suplimentarea cu magneziu poate avea efecte pozitive asupra stării de spirit și a capacității de a face față stresului.
 • Magneziul poate ajuta la prevenirea anumitor afecțiuni. Câteva beneficii potențiale ale magneziului inclusiv reducerea riscului de boli cardiovasculare și a diabetului de tip 2.

De ce magneziul este atât de important pentru organismul nostru

Este important să rețineți că, un aport adecvat de magneziu, este esențial pentru sănătatea generală a organismului. Dacă aveți un deficit de magneziu, va puteți confrunta cu: oboseală, durerile de cap și crampe musculare. Dacă bănuiți că aveți un deficit de magneziu, consultați-vă medicul, pentru a stabili un plan de tratament adecvat.

Alimente bogate în magneziu

Există mai multe alimente care sunt bogate în magneziu și care pot ajuta la menținerea unui aport adecvat în organism. Unele dintre cele mai bune surse de magneziu sunt:

 • Nucile, în special nuci, migdale și nuci de Brazilia, sunt o sursă excelentă de magneziu.
 • Semințele ca semințele de dovleac, de floarea-soarelui și de chia, sunt o sursă bună de magneziu.
 • Legumele verzi: spanacul, broccoli și varza, sunt o sursă importantă de magneziu.
 • Fructele de mare ca midiile și creveții, sunt o sursă bună de magneziu.
 • Grâul integral și produsele realizate din acesta, cum ar fi pâinea integrală și cerealele integrale, sunt o sursă bună de magneziu
 • Bananele sunt o sursă bună de magneziu, deși conțin mai puțin decât alte alimente.

Este important să încorporați o varietate de alimente bogate în magneziu în dieta dumneavoastră, pentru a vă asigura că asimilați cantitatea necesară.

Puteți achiziționa magneziu marin japonez sub formă de capsule, de aici.

Citește și: Vitamina K și rolul său esențial în coagularea sângelui și sănătatea oaselor

Suplimentele de magneziu pot fi utile pentru persoanele care nu obțin suficient magneziu din dieta lor, sau care au nevoie de mai mult magneziu, ca urmare a unor probleme de sănătate specifice. Cu toate acestea, este important să vă consultați cu un medic, înainte de a lua suplimente de magneziu. Acestea pot interacționa cu anumite medicamente și pot avea efecte secundare, dacă sunt luate în doze prea mari.

Ulei de Magneziu

Surse:

 1. National Institutes of Health (NIH) – Office of Dietary Supplements:  https://ods.od.nih.gov/factsheets/Magnesium-HealthProfessional/
 2. Mayo Clinic: https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements/magnesium-supplement-oral-route-parenteral-route/description/drg-20070730
 3. WebMD: https://www.webmd.com/diet/supplement-guide-magnesium

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *