Cum scădem glicemia în mod natural

Cum scădem glicemia în mod natural

Rețetă pentru prepararea unui ceai natural pentru scăderea glicemiei

Ingrediente

  • 1 lingură de frunze de dud
  • 1 lingură de frunze de măslin
  • 1 lingură de frunze de nuc
  • 1 lingură de frunze de afin
  • 1 lingură de flori de lavandă
  • 1 lingură de flori de tei
  • 1 litru de apă

Mod de preparare

Încălziți apa într-o cratiță, până când începe să fiarbă.

Adăugați toate ingredientele în apă și lăsați-le să fiarbă timp de 5-7 minute.

Îndepărtați cratița de pe foc și lăsați ceaiul să se răcească timp de 2-3 minute.

Strecurați ceaiul și turnați-l într-o cană.

Mod de consum

Puteți bea acest ceai de două ori pe zi, dimineața și seara. Este important să vă consultați medicul înainte de a începe să consumați acest ceai, mai ales dacă sunteți deja sub tratament pentru diabet.

Unii oameni preferă să utilizeze metode naturale pentru a-și menține nivelul de zahăr din sânge în limite normale. Acest ceai natural pentru scăderea glicemiei este o opțiune de tratament sigură și eficientă, dar trebuie utilizat cu precauție. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră, înainte de a începe să utilizați acest ceai sau orice alt tratament natural.

Despre plantele folosite în ceaiul pentru scăderea glicemiei:

  • Frunzele de dud. Acestea conțin o substanță numită moranolină, care poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge și la reducerea riscului de diabet.
  • Frunzele de măslin. Acestea conțin oleuropeină, un compus care ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea sensibilității la insulină.
  • Frunzele de nuc. acestea conțin acid elagic, care ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea sensibilității la insulină.
  • Florile de lavandă. Acestea conțin compuși antioxidanți și antiinflamatori, care pot ajuta la îmbunătățirea sănătății sistemului cardiovascular

Pe lângă ceaiul de plante menționat mai sus, există și alte opțiuni de remedii naturale care pot ajuta la scăderea glicemiei.

  • Scorțișoara. Acest condiment popular poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge, prin creșterea sensibilității la insulină. Adăugați scorțișoară la ceai sau în alimentele pe care le consumați zilnic.
  • Ginsengul. Acestă plantă poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge, prin îmbunătățirea producției de insulină și creșterea sensibilității la insulină. Ginsengul poate fi utilizat sub formă de suplimente alimentare, dar trebuie să fiți precaut și să vă consultați medicul înainte de a începe să luați orice supliment alimentar.
  • Cimbrul. Această plantă aromată poate ajuta la scăderea glicemiei prin inhibarea activității unei enzime care descompune carbohidrații și zaharurile. Adăugați cimbru în preparatele culinare pentru un plus de aromă și beneficii.
  • Merele. Acestea conțin pectină, o substanță care poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge, prin încetinirea absorbției de carbohidrați. Consumați un măr înainte de mesele bogate în carbohidrați, pentru a reduce nivelul de zahăr din sânge.

Este important să rețineți că, înainte de a utiliza orice remediu natural pentru a reduce nivelul de zahăr din sânge, trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră. Aceste remedii naturale pot fi eficiente, dar pot interacționa cu alte medicamente sau pot avea efecte secundare. O alimentație sănătoasă, exercițiile fizice regulate și menținerea unei greutăți sănătoase, sunt de asemenea importante în menținerea nivelului de zahăr din sânge în limite normale.

Citește și: Natura împotriva negilor. Remedii naturale pentru tratare

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *