Cum să te ferești de gripa sezonieră

Cum să te ferești de gripa sezonieră

Gripa, cunoscută și sub numele de “gripă sezonieră” sau “gripă comună”, este o boală infecțioasă cauzată de virusul gripal. Există trei tipuri principale de virus gripal: A, B și C, dintre care tipurile A și B sunt cele care cauzează cele mai severe epidemii.

Simptomele gripale pot include: febră, frisoane, dureri musculare, dureri de cap, tuse, dureri în gât, congestionarea nazală și oboseală extremă. Deși gripa poate fi ușoară pentru unii oameni, poate fi periculoasă sau chiar fatală pentru alții, în special pentru persoanele vârstnice, copiii mici, femeile însărcinate și cei cu afecțiuni cronice de sănătate, precum: diabetul, bolile pulmonare sau bolile de inimă.

Gripa se răspândește prin picături în aer, în momentul în care o persoană infectată tușește sau strănută. Este posibil să contractați gripa și prin atingerea unui obiect contaminat și apoi atingerea feței.

Cum să te ferești de gripa sezonieră: sfaturi și tratamente eficiente

Prevenirea gripei include vaccinarea împotriva virusului gripal, evitarea contactului cu persoane infectate și spălarea frecventă a mâinilor. Vaccinarea împotriva gripei este recomandată anual, deoarece virusul gripal se schimbă frecvent. Astfel, vaccinul trebuie actualizat pentru a se potrivi cu tulpina curentă de virus.

Tratamentul pentru gripa include odihnă, hidratare și administrarea de medicamente pentru a ușura simptomele. Antiviralele sunt medicamente specific, care pot ajuta la prevenirea și tratarea gripei. Acestea trebuie administrate cât mai curând posibil de la apariția simptomelor. Este important să căutați asistență medicală, în cazul în care simptomele sunt severe, sau dacă aveți o afecțiune cronică de sănătate.

Gripa este o problemă de sănătate publică importantă, care poate cauza epidemii anuale și poate fi fatală, în special pentru persoanele vulnerabile. Din acest motiv, este important să luăm măsuri de prevenire, pentru a reduce riscul de a o contracta. În cazul în care contractați gripa, este important să căutați asistență medicală pentru a obține tratamentul potrivit și pentru a evita complicațiile potențial periculoase.

Există și o serie de tratamente naturiste, care pot ajuta la ușurarea simptomelor gripei:

  • Unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru gripa este odihna. Dacă aveți gripă, este important să vă odihniți cât mai mult posibil, pentru a ajuta organismul să lupte împotriva virusului.
  • Hidratarea este esențială pentru tratamentul gripei. Consumul unei cantități adecvate de lichide, poate ajuta la prevenirea deshidratării și la ușurarea simptomelor, cum ar fi durerile de gât și congestia nazală.
  • Unele alimente și suplimente naturale pot, de asemenea, ajuta la tratarea gripei. Vitamina C, zincul, și echinacea sunt toate considerate a fi eficiente în tratamentul gripei, acestea putând fi administrate ca și supliment sau, se pot găsi în alimente precum fructele proaspete și legumele verzi.
  • Uleiul esențial de menta ajută la ușurarea congestiei nazale și a durerii de gât. Uleiul esențial de eucalipt ajuta la decongestionarea sinusurilor și la ușurarea tusei. Inhalarea aburului de uleiuri esențiale sau a aburilor de apă cu sare de mare, poate ajuta la ușurarea simptomelor respiratorii, dar trebuie ținut cont de faptul că, acestea nu sunt tratamente definitive sau la fel de eficiente ca cele prescrise de medic. De aceea, este important sa discutați cu medicul dumneavoastră, înainte de a începe orice tratament naturist.

Citește și: Combaterea petelor pigmentare: tratamente eficiente pentru pielea ta

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *