Rețetă Choux à la Crème. Descoperiți secretul patiserilor francezi!

Rețetă Choux à la Crème. Descoperiți secretul patiserilor francezi!

Cine nu s-a lăsat vrăjit de dulceața specifică a bucătăriei franceze? Iar când vine vorba de deserturi, francezii sunt adevărați maeștri. Și tu poți deveni un maestru al patiseriei chiar în bucătăria ta, prin urmărirea acestei rețete autentice de choux à la crème, mici gogoașe umplute cu cremă de vanilie delicioasă. Să trecem la treabă!

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 125 ml apă
  • 60 g unt
  • 75 g făină
  • 3 ouă
  • un praf de sare

Pentru crema de vanilie:

  • 250 ml lapte
  • 3 gălbenușuri
  • 70 g zahăr
  • 20 g făină
  • 1 baton de vanilie

Mod de preparare

Pentru aluatul choux, încălzește apa cu untul și un praf de sare într-o cratiță. Când ajunge la fierbere, adaugă făina deodată și amestecă repede, până se formează o bilă de aluat care se desprinde de pereții cratiței.

Lasă aluatul să se răcească puțin, apoi încorporează ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare. Aluatul obținut trebuie să fie lucios și suficient de ferm încât să își păstreze forma.

Pune aluatul într-un poș cu duză rotundă și formează gogoși de mărimea unei nuci pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute, până se umflă și capătă o culoare aurie.

Pentru crema de vanilie, încălzește laptele cu semințele de la batonul de vanilie. Între timp, amestecă gălbenușurile cu zahărul până devin cremoase, apoi adaugă făina.

Toarnă laptele fierbinte peste amestecul de gălbenușuri, amestecând continuu, apoi pune înapoi pe foc și lasă să fiarbă până se îngroașă.

Lasă crema să se răcească, apoi umple gogoșile coapte folosind un poș cu duză fină.

Presară choux à la crème cu zahăr pudră și savurează-le alături de o cană de cafea!

Poftă bună!

Citește și: Chili con carne, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *