Cum să pregătești cea mai cremoasă maioneză în doar 5 minute

Cum să pregătești cea mai cremoasă maioneză în doar 5 minute

Îți place gustul unic al maionezei făcute în casă, dar te temi că prepararea acesteia e o misiune imposibilă? Te înșeli! În următoarele rânduri, îți vom arăta cum să prepari maioneza în doar câteva minute. Află secretul unei maioneze perfecte, cremoase și pline de savoare, care îți va duce salatele și aperitivele la un nivel cu totul nou.

Ingrediente

  • 1 gălbenuș de ou proaspăt
  • 1 linguriță de muștar
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • Sare, după gust
  • Piper, după gust
  • 200 ml ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare    

Într-un castron mare, amestecă gălbenușul de ou cu muștarul cu un tel sau cu un mixer până devin spumoase.

Adaugă zeama de lămâie, sarea și piperul și continuă să bați până când toate ingredientele sunt bine amestecate.

Începe să adaugi uleiul, foarte încet, într-un fir subțire, în timp ce continui să bați. Acest pas este esențial pentru a obține o maioneză bine emulsionată și cremoasă.

Continuă să adaugi ulei și să bați amestecul până când maioneza ajunge la consistența dorită.

Și gata, ai pregătit o maioneză delicioasă, făcută în casă, perfectă pentru a fi servită cu salate, aperitive sau sandwich-uri. Îndrăznește să experimentezi și să adaugi ierburi aromate sau condimente pentru a obține variații delicioase ale rețetei de bază!

Citește și: Dulceață de caise făcută în casă, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *