Cum preparăm tinctura de rășină de brad

Cum preparăm tinctura de rășină de brad

Tinctura de rășină de brad este un remediu natural tradițional folosit pentru uz extern, datorită proprietăților sale antimicrobiene și antiinflamatorii. Este utilă în tratarea rănilor, tăieturilor, arsurilor sau a altor afecțiuni ale pielii. Iată cum se poate prepara:

Ingrediente

  • 100g rășină de brad (Abies alba)
  • 900 ml alcool etilic alimentar de 70-96°

Mod de preparare

Se colectează rășina de brad. Rășina se poate colecta direct de pe trunchiul bradului, acolo unde există răni sau tăieturi naturale. Asigurați-vă că folosiți o unealtă curată pentru colectarea rășinii, pentru a evita contaminarea acesteia.

Mărunțiți rășina cât mai fin posibil. Puteți folosi un mojar.

Într-un borcan de sticlă curat, puneți rășina mărunțită și adăugați alcoolul. Închideți bine borcanul și agitați ușor, pentru a se amesteca ingredientele.

Lăsați amestecul la macerat timp de două săptămâni într-un loc răcoros și întunecat, agitând borcanul o dată pe zi.

După două săptămâni, strecurați lichidul printr-un tifon sau o pânză fină, pentru a îndepărta orice bucăți de rășină rămase. Lichidul obținut este tinctura de rășină de brad.

Păstrați tinctura într-o sticlă închisă la culoare și închideți-o ermetic. În condiții bune, tinctura poate fi păstrată pentru o lungă perioadă de timp.

Rețineți că această tinctură este destinată doar pentru uz extern. Nu este recomandat să o consumați, deoarece alcoolul este prea concentrat pentru consum intern. De asemenea, înainte de a folosi tinctura pe o rană sau o afecțiune a pielii, este bine să testați o cantitate mică pe o porțiune de piele sănătoasă, pentru a vă asigura că nu provoacă iritații sau reacții alergice.

Citește și: Secrete alimentare pentru o sarcină fără probleme. Importanța unei alimentații echilibrate în timpul sarcinii

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *