Cum combatem calviția. Strategii naturale pentru a stimula regenerarea părului

Cum combatem calviția. Strategii naturale pentru a stimula regenerarea părului

Calviția sau alopecia androgenetică este o afecțiune care afectează mai ales bărbații, dar și unele femei, rezultând în pierderea treptată a părului, mai ales în partea superioară a capului. Calviția este adesea o problemă genetică, fiind legată de hormonii androgeni, în special dihidrotestosteronul. Acesta afectează foliculii de păr, determinându-i să se micșoreze și să producă păr mai subțire și mai scurt, până când în final nu mai produc deloc păr.

În ciuda numeroaselor cercetări în domeniu, mecanismul exact prin care dihidrotestosteronul afectează foliculii de păr, nu este încă pe deplin înțeles. Se știe că sensibilitatea la dihidrotestosteron este moștenită, deși se pare că acesta nu este singurul factor implicat în calviție. Alte probleme de sănătate, precum anemia sau hipotiroidismul, pot contribui la pierderea părului.

Citește și: Cearcănele decodificate: strategii naturale de combatere și prevenire

Abordări naturale împotriva calviției

De-a lungul secolelor, oamenii au căutat soluții pentru a combate calviția. Într-o lume în care produsele cosmetice și procedurile chirurgicale devin din ce în ce mai populare, mulți oameni se întorc la remedii naturale, care sunt deseori mai accesibile și au mai puține efecte secundare. Iată câteva dintre cele mai promițătoare remedii naturale pentru calviție:

  • Extractul de Saw Palmetto

Saw Palmetto este un tip de palmier originar din sud-estul SUA. Extractul său este cunoscut pentru proprietățile sale anti-androgene, ceea ce îl face un remediu potențial pentru calviție. Unii cercetători cred că Saw Palmetto poate bloca activitatea dihidrotestosteronului la nivelul foliculilor de păr, protejându-i astfel de atrofiere.

  • Uleiul de Cocos

Uleiul de cocos este cunoscut pentru proprietățile sale hidratante și regenerante. Când este aplicat pe scalp, uleiul de cocos poate ajuta la protejarea părului existent, prevenind ruperea și uscarea acestuia. De asemenea, masajul scalpului cu ulei de cocos, poate stimula circulația sângelui la nivelul foliculilor de păr, promovând creșterea acestora.

  • Alimentația sănătoasă și suplimentele

Alimentația joacă un rol crucial în sănătatea părului. Consumul de proteine, vitamine (inclusiv vitamina D și vitamina E), minerale (cum ar fi fierul și zincul) și acizi grași omega-3, poate ajuta la menținerea sănătății părului și la prevenirea căderii acestuia. Suplimentele cu biotină, cunoscută și sub numele de vitamina H sau B7, sunt de asemenea recomandate pentru sănătatea părului.

Saw Palmetto Men’s Formula (Extract din Palmier Pitic pentru Bărbați)

Surse:

  1. MedicalNewsToday – “Causes and treatments for hair loss” – https://www.medicalnewstoday.com/articles/327005
  2. Healthline – “Saw Palmetto for Hair Loss: Myth or Miracle?” – https://www.healthline.com/health/saw-palmetto-hair-loss
  3. WebMD – “Natural Remedies for Hair Loss” – https://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/hair-loss/features/natural-treatments-for-hair-loss#1
  4. Mayo Clinic – “Hair loss: Lifestyle and home remedies” – https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/hair-loss/diagnosis-treatment/drc-20372932
  5. National Institutes of Health – “Can coconut oil help your hair grow?” – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4387693/
  6. MedicalNewsToday – “What are the benefits of biotin?” – https://www.medicalnewstoday.com/articles/318724

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *