Crochete din carne de porc, reţetă pentru masa de Crăciun

Crochete din carne de porc, rețetă pentru masa de Crăciun

Crochete din carne de porc, un aperitiv gustos și sățios, ideal pentru masa de Crăciun și nu numai.

Crochetele din carne de porc sunt un preparat clasic și iubit de toată lumea, perfect pentru masa de Crăciun. Acestea sunt ușor de preparat, iar ingredientele sunt accesibile și simple. Crochetele se pot servi ca aperitiv sau ca fel principal, în funcție de preferințe. În această rețetă, vom învăța cum să preparăm crochete din carne de porc crocante și pline de gust, perfecte pentru a fi savurate în timpul Sărbătorilor.

Ingrediente

  • 500 g pulpă porc
  • 2 cartofi
  • 100 g făină
  • 2 ouă
  • 3-4 căței usturoi
  • Pătrunjel și mărar tocat
  • Sare, piper
  • Ulei

Mod de preparare

Se fierb cu sare cei 2 cartofi, se strivesc ca pentru piure și se lasă să se răcească.

Se toacă carnea și se amestecă cu cartofii, ouăle, pătrunjelul, mărarul și usturoiul pisat. Se potrivește amestecul de sare și piper.

Cu ajutorul unei linguri, se ia din tocătură, o cantitate potrivită și se dă cu mâna o formă rotundă. Se trece prin făină și se prăjește pe ambele părți în ulei.

Se scot pe un prosop de hârtie, pentru a se scurge uleiul.

Poftă bună!

Citește și: Prăjitură cu matcha, reţetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *