Crochete de brânză, rețetă

Crochete de brânză, rețetă

Dacă ești în căutarea unui aperitiv delicios, rapid și ușor de preparat, care să-i surprindă plăcut pe cei dragi, crochetele de brânză sunt alegerea perfectă. Sunt crocante la exterior, iar la interior sunt moi și pline de brânză topită – o încântare pentru papilele gustative. Haide să descoperim împreună rețeta acestui snack deosebit, care va fi vedeta oricărei mese.

Ingrediente

  • 200 g brânză de vaci
  • 100 g brânză telemea
  • 2 ouă
  • 150 g făină
  • 150 g pesmet
  • Sare și piper după gust
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Începe prin a amesteca brânza de vaci cu brânza telemea rasă într-un castron mare. Condimentează cu sare și piper după gust.

Formează din amestecul de brânză niște bile.

Într-un bol separat, bate bine ouăle. În alte două boluri separate, pune făina și pesmetul.

Treci fiecare crochetă mai întâi prin făină, apoi prin ou, și la final prin pesmet. Repetă acest proces pentru toate crochetele.

Încălzește uleiul într-o tigaie adâncă și prăjește crochetele pe fiecare parte până devin aurii.

Scoate crochetele din tigaie și lasă-le să se scurgă pe un șervet de hârtie.

Aceste crochete de brânză sunt delicioase atât calde, cât și reci, și pot fi servite ca aperitive sau ca gustări. De asemenea, sunt perfecte pentru orice ocazie, fie că vorbim despre o petrecere în familie sau un picnic în aer liber.

Poftă bună!

Citește și: Cum să pregătești cea mai cremoasă maioneză în doar 5 minute

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *