Creveți tempura cu sos de soia și sos de iaurt cu mentă, rețetă, sunt un preparat delicios, care se bucură de o mare popularitate în întreaga lume. Acești creveți sunt perfecți pentru a fi serviți ca aperitiv, sau ca parte a unei mese principale, alături de o garnitură de orez și sos de soia.
Ingrediente
- 500 g creveți medii, curățați
- 1 ou, bătut
- 1 ceașcă de făină
- 1/2 ceașcă de apă rece
- 1/2 linguriță de sare
- Ulei de floarea soarelui pentru prăjit
Mod de preparare
Într-o tigaie mare, se încălzește uleiul, la foc mediu-mare.
Într-un bol mare, se amestecă făina, sarea și apa rece, până când se obține o compoziție omogenă. Se adaugă oul bătut și se amestecă bine.
Se trec creveții prin amestecul de făină și se așează pe un platou separat.
Se prăjesc în tigaie, timp de câteva minute pe fiecare parte, până când devin aurii și crocanți. Se scot din tigaie şi se pun pe o hȃrtie absorbantă, pentru a elimina excesul de ulei.
Se servesc calzi, cu garnitură de orez și sos de soia.
Doua sosuri perfecte, ce pot acompania acest fel de mâncare sunt: sosul de soia cu miere şi sosul de iaurt cu mentă.
Sosul de soia este un acompaniament perfect pentru creveții tempura.
Ingrediente
- 2 linguri de sos de soia
- 1 lingură de ulei de susan
- 1 linguriță de miere
- 1 linguriță de oțet de orez
- 1 linguriță de pastă de ardei iute (opțional)
Mod de preparare
Se amestecă toate ingredientele într-un bol mic, până cȃnd sosul devine omogen. Se pune într-un vas mic, pentru a fi servit alături de creveții tempura.
Dacă doriți să încercați ceva diferit, puteți prepara și un sos de iaurt cu mentă, care se potrivește de minune cu creveții tempura.
Ingrediente
- 1 ceașcă de iaurt grecesc
- 1 lingură de suc de lămâie
- 1 linguriță de miere
- 1 mănă de frunze proaspete de mentă
- Sare și piper după gust
Mod de preparare
Iaurtul, sucul de lămâie, mierea, sarea și piperul, se adaugă într-un blender. Se adaugă frunzele de mentă și se amestecă bine.
Se toarnă sosul într-un vas mic, pentru a fi servit alături de creveții tempura.
Poftă bună!
Citește și: Creme Brulee (cremă de zahăr ars), rețetă