Creme Brulee (cremă de zahăr ars)

Crème Brûlée (cremă de zahăr ars)

Crème Brûlée este un desert franțuzesc clasic, ce se bucură de o mare popularitate în întreaga lume. Acest desert are o textură fină și delicată, cu un contrast perfect între crema moale și învelișul crocant de zahăr.

Ingrediente

  •     500 ml frișcă lichidă
  •     100 g zahăr granulat
  •     5 gălbenușuri de ou
  •     1 linguriță extract de vanilie
  •     Zahar pudră pentru ornat

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 150°C.

Într-un bol mare, se amestecă frișca lichidă, zahărul granulat, gălbenușurile de ou și extractul de vanilie, până cȃnd toate ingredientele sunt bine încorporate.

Se pune amestecul într-o tavă mică, unsă cu unt, sau într-un set de forme de Crème Brûlée. Se pun formele într-o tava mare, care poate fi umplută cu apă. Se adaugă apă în tava până la jumătatea înălțimii formelor.

Se coace timp de 45-50 de minute, sau până cȃnd, Crème Brûlée-ul devin ferm la atingere. Se scot formele din tavă și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Se pune o linguriță de zahăr pudră, peste fiecare Crème Brûlée. Folosind un arzător, se caramelizează zahărul pudră, până cȃnd devine crocant.

Se lasă la răcit în frigider timp de 30 de minute înainte de a fi servit.

Poftă bună!

Citește și: Smoothie cu spirulină, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *