Cremă de cacao, rețetă de post

Cremă de cacao, rețetă de post

Mai jos găsiți o rețetă delicioasă de cremă de cacao pentru prăjituri, perfectă pentru zilele de post sau atunci când doriți să preparați un desert dulce și satisfăcător. Această cremă de cacao de post este ușor de preparat și nu conține ingrediente de origine animală. Puteți folosi această cremă pentru a umple prăjituri, eclere sau pentru a glazura torturi.

Ingrediente

  • 200 g de ciocolată neagră vegană, topită
  • 1 cană de lapte vegetal (de exemplu, lapte de migdale, lapte de orez)
  • 3 linguri de pudră de cacao fără zahăr
  • 4 linguri de zahăr pudră sau îndulcitor natural (cum ar fi siropul de agave sau stevia), ajustat în funcție de preferință
  • 2 lingurițe de extract de vanilie

Mod de preparare

Într-un vas, se topește ciocolata neagră vegană pe baie de aburi, sau în cuptorul cu microunde, amestecând din când în când, până când devine lichidă și netedă.

Într-un alt vas, se încălzește laptele vegetal la foc mic, fără a-l aduce la punctul de fierbere.

Se adaugă pudra de cacao și zahărul pudră / îndulcitorul natural, în laptele cald. Se amestecă bine, până când se dizolvă complet și se obține o pastă omogenă.

Se adaugă ciocolata topită și extractul de vanilie în amestecul de lapte și cacao. Se amestecă energic, până când toate ingredientele sunt bine incorporate și se obține o cremă fină și lucioasă.

Se lasă crema să se răcească complet la temperatura camerei. Dacă se dorește o consistență mai groasă, se poate refrigera crema timp de câteva ore, până când se îngroașă.

Când crema s-a răcit și a atins consistența dorită, este gata de utilizat. Crema de cacao se poate folosi pentru a umple prăjituri, eclere, sau pentru a glazura torturi.

Această cremă de cacao de post este un înlocuitor perfect pentru cremele tradiționale și va aduce o savoare bogată de ciocolată în deserturile preferate.

Citește și: Cacao, rețetă de post

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *