Coacăzul negru un fruct deosebit de valoros

Coacăzul negru. Un fruct deosebit de valoros

Coacăzul negru este un arbust fructifer care aparține familiei Rosaceae și este cultivat pentru fructele sale bogate în nutrienți. Acest fruct de dimensiuni mici, de culoare neagră, este folosit în diverse preparate culinare, cum ar fi compoturile, siropurile și ca ingredient în diverse băuturi.

Proprietăți medicinale

Coacăzul negru a fost cultivat încă din antichitate, fiind cunoscut și apreciat pentru proprietățile sale medicinale și nutriționale. În Europa, acest fruct a fost folosit pentru tratarea diferitelor afecțiuni, precum febră, dureri de gât și tuse, datorită conținutului de vitamine și antioxidanți. În plus, coacăzul negru este bogat în vitamina C, vitamina K, fier și mangan. Acestea ajută la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea bolilor.

Coacăzul negru are un conținut ridicat de antocianine, pigmenți naturali, care au proprietăți puternic antioxidante. Acești compuși ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a daunelor provocate de radicalii liberi. Ele previn astfel apariția bolilor cronice, cum ar fi cancerul, bolile de inimă sau bolile neurodegenerative.

Puteți achiziționa Extract BIO de coacăz negru, de aici.Coacăzul negru este un ingredient important în industria alimentară. El este folosit în dulciuri, băuturi și alte produse alimentare. Acest fruct are un gust dulce-acrișor, similar cu cel al afinelor. El poate fi adăugat la diferite deserturi, cum ar fi prăjiturile, torturile sau fructele de pădure, pentru a le oferi un plus de aromă și gust. De asemenea, coacăzul negru poate fi folosit pentru a da culoare și aromă băuturilor, cum ar fi vinul sau șampania, oferind un contrast interesant și delicios.

Coacăzul negru poate fi cultivat în diferite zone climatice, de la regiunile cu ierni blânde, până la zonele cu ierni foarte reci. Coacăzul negru poate fi cultivat în mod organic, fără utilizarea de pesticide sau îngrășăminte chimice. Acest lucru îl face un aliment sănătos și sigur pentru consum.

Coacăzul negru este un fruct deosebit de valoros, atât din punct de vedere nutrițional, cât și culinar și medicinal. Acest fruct poate fi folosit în diferite preparate culinare și băuturi, oferind un gust și o aromă deosebite.

Citește și: Bananele, sursa delicioasă de nutrienți

Suc de coacăze negre, rețetă

Ingrediente

  • 500 grame de coacăze negre
  • 500 ml apă
  • 100-150 grame de zahăr
  • Suc de lămâie

Mod de preparare

Spălați coacăzele cu apă rece și îndepărtați orice frunze, tulpini sau alte resturi. Lăsați-le să se scurgă.

Puneți coacăzele într-un blender și adăugați apa. Amestecați bine până când coacăzele sunt complet zdrobite și transformate într-o pastă lichidă.

Folosiți o sită sau un tifon, pentru a îndepărta bucățile rămase de coacăze și pentru a obține un suc fin.

Dacă doriți să adăugați un pic de dulceață, amestecați zahărul cu puțină apă și lăsați-l să se dizolve complet. Adăugați-l apoi la sucul de coacăze și amestecați bine.

Gustați sucul și adăugați suc de lămâie, până când obțineți gustul dorit.

Puneți sucul de coacăze într-un recipient și păstrați-l la frigider. Serviți-l rece, cu gheață.

Gem BIO de coacăze negre, îndulcit cu sirop de agave

Surse:

  1. “Health effects of blackcurrants” – https://pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/2012/fo/c2fo30058c
  2. ” Black Currant Seed Oil ” – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29999722/
  3. “Blackcurrant”, Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Blackcurrant
  4. “Health Benefits of Black Currant”, WebMD: https://www.webmd.com/diet/health-benefits-black-currant#1
  5. “Blackcurrant health benefits and nutritional facts”, DoveMed: https://www.dovemed.com/healthy-living/natural-health/7-health-benefits-of-blackcurrant/

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *