Ciorbă de vițel, rețetă

Ciorbă de vițel, rețetă

Ciorba de vițel este un preparat culinar tradițional, foarte apreciat în bucătăria românească. Este un fel de mâncare plin de vitamine și nutrienți, care se poate pregăti oricând, indiferent de sezon.

Acest tip de ciorbă este perfect pentru zilele răcoroase, când ai nevoie de ceva care să te încălzească și să-ți ofere totodată o doză bună de energie. Carnea de vițel, fiind bogată în proteine, îți va da puterea necesară pentru a face față provocărilor zilei, în timp ce legumele vor aduce un plus de vitamine și minerale.

Ingrediente

  • 500 g carne de vițel
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de țelină
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 1 legătură de leuștean
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 2-3 roșii sau o lingură de bulion
  • 1 ou
  • 100 ml smântână
  • sare și piper după gust
  • zeama de la o lămâie sau borș, după preferințe

Mod de preparare

Începeți prin a tăia carnea de vițel în bucăți mici și puneți-o la fiert în apă cu puțină sare.

Între timp, curățați și tocați mărunt toate legumele: morcovii, pătrunjelul, țelina, cartofii, ceapa și ardeiul.

După ce carnea a început să fiarbă, adaugați legumele tocate în oală. Lăsați totul să fiarbă la foc mediu.

Între timp, curățați roșiile, tăiați-le cubulețe și adăugați-le în oală.

După ce toate ingredientele s-au fiert, bateți oul și amestecați-l cu smântâna. Încorporați amestecul treptat în ciorbă, amestecând continuu, pentru a preveni formarea cocoloașelor.

Adăugați zeama de lămâie sau borșul, în funcție de preferințele, apoi potriviți de sare și piper.

La final, adaugați leușteanul și pătrunjelul, tocate mărunt și lăsați ciorba să mai dea în clocot încă câteva minute.

Serviți ciorba fierbinte, cu smântână, ardei iute și pâine proaspătă.

Poftă bună!

Citește și: Salată Caesar, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *