Ciorbă de pui a la grec, reţetă

Ciorbă de pui a la grec, rețetă

Aceasta este o rețetă de ciorbă a la grec, numita “avgolemono”, o ciorbă tradițională grecească ce conține ouă, zeamă de lămâie şi orez.

Ingrediente

  • 1 piept de pui, tăiat cubulețe
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 1 morcov, tăiat cubulețe
  • 1 rădăcină de țelină, tăiată cubulețe
  • 3 căței de usturoi, pisați
  • 1 cană de orez basmati
  • 4 căni de apă
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper
  • 3 ouă, bătute
  • suc de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare

Se încinge uleiul într-o oală mare, la foc mediu. Se adaugă ceapa, morcovul, țelina și usturoiul și se prăjesc până devin moi, aproximativ 5 minute.

Se adaugă pieptul de pui și se prăjește până devine auriu, aproximativ 5-7 minute.

Se adaugă orezul, apa, sarea și piperul și se amesteca bine. Se reduce focul la mediu-mic și se fierbe timp de 20 de minute, până când orezul este fiert și carnea este fragedă.

Într-un castron mic, se bat ouăle, împreuna cu sucul de lămâie.

Se adaugă ouăle bătute în ciorbă și se amestecă bine, pentru a se îngroșa. Se fierbe încă 5 minute, până când ouăle sunt gătite.

Se servește fierbinte, garnisită cu frunze de pătrunjel tocat.

Poftă bună!

Citește și: Smoothie cu mentă și banane, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *