Ciorbă de miel, rețetă

Ciorbă de miel, rețetă

Ciorbă de miel, rețetă pentru masa de Paști

Ciorba de miel este o mâncare tradițională din România, care se prepară din carne de miel și legume. Aceasta se servește de obicei cu mămăliguță. Ciorba de miel este o mâncare minunată care vă va aduce un gust tradițional în bucătărie.

Ingrediente

  • 500 g carne de miel
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de țelină
  • 1 ardei gras
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 1 litru de apă
  • borș după gust
  • sare și piper după gust
  • 2 linguri de oțet
  • 2 linguri de smântână
  • pătrunjel verde pentru garnitură

Mod de preparare

Legumele și carnea se curăță și se taie în bucăți mici.

Într-o oală mare, se încinge uleiul și se adaugă ceapa tăiată mărunt. Se călește bine, până devine aurie.

Se adaugă carnea de miel și se prăjește bine pe toate părțile, până devine rumenă.

Se adaugă legumele tăiate și se amestecă bine cu carnea.

Se adaugă apa și pasta de tomate, sare și piper după gust. Se amestecă bine și se aduce la fierbere.

După ce a dat în clocot, se reduce focul și se lasă să fiarbă timp de 40-50 minute.

Când ciorba este aproape gata, se adaugă borșul. Cantitatea de borș utilizată în rețetă este orientativă și poate varia în funcție de preferințele personale. Unele persoane preferă un gust mai acrișor, deci ar putea adăuga mai mult borș. Altele, ar putea prefera un gust mai blând, deci ar putea adăuga mai puțin borș, sau chiar să îl omită.

Înainte de a servi, se adaugă oțet și smântână, amestecând bine.

Se poate servi cu pătrunjel verde tocat fin și mămăliguță.

Poftă bună!

Citește și: Lasagna, rețetă tradițională din Italia

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *