Ciorbă de fasole cu afumătură, rețetă

Ciorbă de fasole cu afumătură, rețetă

Dacă ești în căutarea unei rețete care să te aducă mai aproape de gustul autentic al bucătăriei tradiționale românești, atunci ai ajuns în locul potrivit. Ciorba de fasole cu afumătură este un fel de mâncare sățios și plin de savoare.

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 300 g afumătură (poate fi costiță, cârnați sau kaizer)
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură de leuștean
  • 2-3 foi de dafin
  • Sare și piper după gust
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Se pune fasolea la înmuiat în apă rece, timp de aproximativ 8 ore (ideal peste noapte).

Se toacă afumătura în bucăți de dimensiuni potrivite și se prăjește în ulei într-o oală mare, până se rumenesc frumos.

Se adaugă ceapa tocată mărunt și se lasă să se călească, până devine transparentă.

Se curăță și se toacă morcovii, ardeii și rădăcina de pătrunjel. Se adaugă peste ceapă și se lasă să se înmoaie puțin.

După ce fasolea a stat la înmuiat, se scurge apa și se adaugă fasolea în oală. Se adaugă apă cât să acopere toate ingredientele și se lasă să fiarbă.

Se adaugă foile de dafin, sare și piper după gust.

După ce fasolea s-a fiert (aceasta ar trebui să fie moale), se adaugă usturoiul pisat și leușteanul tocat mărunt.

Se lasă ciorba să mai fiarbă pentru încă 5 minute, apoi se oprește focul.

Se lasă să se odihnească pentru câteva minute, înainte de a o servi.

Această rețetă de ciorbă de fasole cu afumătură este perfectă pentru a fi savurată alături de o bucată de pâine proaspătă.

Poftă bună!

Citește și: Socată cu miere și lămâie, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *