Ciorbă cu ciolan de porc afumat, reţetă pentru masa de Crăciun

Ciorbă cu ciolan de porc afumat, reţetă pentru masa de Crăciun

Ciorbă cu ciolan de porc afumat, rețetă savuroasă pentru masa de Crăciun și Anul Nou.

Această ciorbă este o opțiune tradițională gustoasă pentru masa de Crăciun. Această ciorbă poate fi servită ca fel principal sau ca parte a unui bufet de sărbători. În această rețetă, vom învăța cum să preparăm o ciorbă cu ciolan de porc afumat plină de arome, perfectă pentru a fi savurată în timpul Sărbătorilor.

Ingrediente

  • 1 ciolan de porc afumat
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ardei gras
  • 3-4 cartofi
  • Frunze de tarhon
  • 150 ml suc roșii
  • 1 lingură oțet
  • Sare

Mod de preparare

Se desprinde carnea de pe ciolan și se opărește împreună cu osul. Apoi, se scot și se clătesc.

Într-o oală de 8 litri, se pune carnea și osul, peste care se adaugă 5 litri de apă. Când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă zarzavatul spălat și tăiat mărunt.

Când zarzavatul este fiert pe jumătate, se adăugă cartofii tăiați cubulețe, tarhonul și sucul de roșii.

Când totul este aproape gata, se dă focul la mic, se potrivește de sare, iar apoi se adaugă o lingură de oțet.

Poftă bună!

Citește și: Cozonac cu nucă, un preparat tradițional pentru masa de Crăciun

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *