Chili con carne, rețetă

Chili con carne, rețetă

Știm cu toții cât de bine merge un film bun cu un bol de chili con carne delicios, plin de arome și condimente. Însă, ce ar fi dacă ți-aș spune că poți prepara acasă, în confortul bucătăriei tale, cel mai bun chili con carne pe care l-ai gustat vreodată? O rețetă atât de bună încât să renunți la comanda de la restaurant și să devii regele propriei serii de cinema acasă? Iată cum poți face asta!

Ingrediente

  • 500 g carne tocată de vită
  • 2 conserve de roșii cuburi
  • 2 conserve de fasole roșie, scursă
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 2 ardei grași, tocați
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 2 lingurițe de chimen măcinat
  • 1-2 lingurițe de pudră de chili (în funcție de cât de picant îți place)
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • Sare și piper negru după gust
  • Ulei de măsline
  • Coriandru proaspăt pentru servire

Mod de preparare

Încălzește uleiul într-o tigaie adâncă sau o cratiță. Adaugă ceapa și ardeii și gătește până când încep să se înmoaie.

Adaugă carnea tocată în tigaie și rumenește-o până când nu mai este roz.

Adaugă usturoiul, chimenul, pudra de chili, oregano, sare și piper. Amestecă bine până când toate aromele se combină.

Adaugă conservele de roșii și lasă amestecul să fiarbă. Redu căldura și lasă să fiarbă încet timp de 20 de minute.

Adaugă fasolea scursă și gătește încă 10 minute. Dacă sosul este prea gros, adaugă puțină apă.

Servește chili con carne cald, presărat cu coriandru proaspăt și cu chipsuri de tortilla.

Poftă bună!

Citește și: Cum să gătești perfect caracatița la grătar

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *