Cheesecake cu căpșuni la cuptor, rețetă

Cheesecake cu căpșuni la cuptor, rețetă

Această rețetă de cheesecake cu căpșuni este un desert delicios și perfect pentru sezonul de vară. Combinând gustul dulce-acrișor al căpșunelor proaspete cu textura cremoasă a brânzei și cea crocantă a crustei de biscuiți, acest cheesecake este un desert care va încânta papilele gustative ale tuturor. Rețeta este ușor de preparat și necesită doar câteva ingrediente simple. Încercați această rețetă acasă și bucurați-vă de un desert savuros și răcoritor alături de familie și prieteni!

Ingrediente pentru crusta de biscuiți

  • 200 g biscuiți Graham sau digestivi
  • 85 g unt nesărat topit
  • 2 linguri de zahăr granulat

Ingrediente pentru umplutură

  • 450 g brânză cremoasă (cream cheese) la temperatura camerei
  • 150 g zahăr granulat
  • 80 ml smântână grasă
  • 3 ouă mari
  • 1 lingură de esență de vanilie
  • 1/2 cană de piure de căpșuni (preparat din 1 cană de căpșuni proaspete sau congelate, pasate prin blender și strecurate pentru a elimina semințele)

Ingrediente pentru sosul de căpșuni

  • 1 cană de căpșuni proaspete sau congelate
  • 60 g zahăr granulat
  • 1 lingură de suc de lămâie proaspăt stors

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Într-un robot de bucătărie sau într-o pungă de plastic, zdrobiți biscuiții până când obțineți firimituri fine. Adăugați untul topit și zahărul granulat și amestecați, până când toate ingredientele sunt bine incorporate.

Puneți amestecul de biscuiți într-o tavă de 23 cm și presați bine pentru a forma crusta.

Dați tava la cuptor pentru aproximativ 10 minute, sau până când crusta este ușor rumenită. Lăsați să se răcească.

Într-un bol mare, bateți brânza cremoasă cu zahărul granulat, până la obținerea unei compoziții cremoase și omogene.

Adăugați smântâna, ouăle, esența de vanilie și piureul de căpșuni. Amestecați bine până când toate ingredientele sunt bine încorporate.

Turnați amestecul de brânză peste crusta răcită și dați la cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute sau până când cheesecake-ul este ferm la atingere.

Lăsați cheesecake-ul să se răcească la temperatura camerei pentru cel puțin 30 de minute, apoi puneți-l în frigider și lăsați-l să se răcească complet timp de cel puțin 2 ore sau peste noapte.

Pentru sosul de căpșuni, puneți căpșunile, zahărul granulat și sucul de lămâie într-un blender și amestecați până când obțineți un sos fin.

Serviți cheesecake-ul cu sosul de căpșuni și decorați cu câteva căpșuni proaspete.

Poftă bună!

Citește și: Ciocolată caldă, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *