O rețetă delicioasă de chec cu nuci, ideală pentru masa de Crăciun și nu numai.
Checul cu nuci este un desert tradițional, care face parte din meniul de Crăciun pentru mulți oameni. Acest chec este făcut din ingrediente simple, care împreună creează o textura ușoară și pufoasă. Aroma de nucă îmbogățește checul, iar aspectul său festiv face din acesta un preparat perfect pentru masa de Crăciun. Servit cu un pahar de lapte sau cu o cafea, checul cu nuci este un desert minunat pentru a încheia un prânz sau o cină.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 1 cană zahăr
- Jumătate de cană de ulei
- Jumătate de cană de apă minerală
- cană și jumătate de făină
- Cacao
- Praf de copt
- 100g miez de nucă
Mod de preparare
Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat spumă. Gălbenușurile se bat cu zahărul, iar apoi se incorporează uleiul ca la maioneză. Se adaugă treptat apa minerală, după care se adaugă făina cu praful de copt. Ulterior, se încorporează albușul.
Se pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, oprindu-se aproximativ 4-5 linguri din compoziție.
Compoziția păstrată se amestecă cu o lingură de cacao și se toarnă pe mijloc, de-a lungul tăvii. Deasupra se pune miez de nucă (prăjit anterior în cuptor).
Se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 grad, unde va sta aproximativ 50 de minute. Se probează cu o scobitoare pentru a vedea dacă este copt. Dacă pe scobitoare nu se ia aluat, atunci checul poate fi scos.
Pofta buna!
Citește și: Chec cu banane, rețetă