Ceapă caramelizată, rețetă

Ceapă caramelizată, rețetă

Ceapa este un ingredient de bază în multe preparate culinare, dar atunci când este caramelizată, devine un adevărat deliciu. Caramelizarea este procesul de gătire lentă a cepei în ulei sau unt, până când aceasta capătă o culoare auriu-maronie și devine dulce și moale. Ceapa caramelizată poate fi folosită într-o varietate de feluri de mâncare, inclusiv în sandvișuri, pizza, salate și chiar ca garnitură pentru carnea de vită sau de pui.

Ingrediente

  • 3 cepe medii
  • 2 linguri de unt sau ulei de măsline
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 1 linguriță de oțet balsamic
  • Sare și piper după gust

Citește și: Cupcakes cu ciocolată, rețetă

Mod de preparare

Tăiați ceapa în felii subțiri și uniforme.

Încingeți o tigaie mare, adăugând untul sau uleiul de măsline.

Adăugați ceapa tăiată și amestecați bine pentru a o acoperi cu ulei sau unt. Lăsați să se gătească la foc mediu timp de 10-15 minute, amestecând din când în când, până când ceapa începe să se înmoaie și să devină aurie.

Adăugați zahărul brun și oțetul balsamic și amestecați bine. Lăsați să se gătească la foc mic, amestecând în mod constant, până când ceapa se caramelizează și devine auriu-maronie. Acest proces poate dura între 20 și 30 de minute.

Gustați și ajustați cu sare și piper, după preferință.

Ceapa caramelizată este gata să fie servită! O puteți folosi ca garnitură pentru burgeri sau sandvișuri, ca topping pentru pizza, sau ca umplutură pentru tartele cu brânză sau alte delicii. Odată ce încercați această rețetă de ceapă caramelizată, veți dori să o folosiți în fiecare preparat culinar!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *