Cartofi umpluți cu carne, la cuptor

Cartofi umpluți cu carne, la cuptor

Dacă ești în căutarea unei rețete simple și delicioase pentru a-ți încânta familia sau prietenii, atunci cartofii umpluți cu carne, la cuptor, sunt alegerea perfectă. Acest fel de mâncare este ușor de preparate, sățioasă și perfectă pentru o cină în familie sau pentru o petrecere cu prietenii.

Ingrediente

  • 4-6 cartofi mari, mai tari
  • 400 g carne tocată (pui sau vită)
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 1 căpățână de usturoi, tocată
  • 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe mici
  • 1 lingură de ulei
  • 1 linguriță de boia dulce
  • 1 linguriță de paprika
  • sare și piper, după gust
  • 1 ou, bătut
  • 100 g brânză rasă (de preferat parmezan sau cheddar)

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C.

Se spală cartofii și se lasă în cuptor pentru aproximativ 45-60 de minute (sau până când devin tari). Se scot din cuptor și lasă să se răcească puțin.

Între timp, într-o tigaie mare, se încălzește uleiul și se adaugă ceapa și ardeiul. Se gătesc pentru câteva minute, până se înmoaie. Se adaugă carnea tocată și se rumenește, amestecând în mod regulat. Se adaugă usturoiul, boiaua, paprika, sare și piper și se amestecă bine.

Se taie o parte din capătul fiecărui cartof, astfel încât să se poată scoate miezul fără să se strice coaja. Se scoate miezul cu ajutorul unei lingurițe sau a unui cuțit și se pune într-un bol mare. Peste, se adaugă carnea gătită și oul și se amestecă bine, până se omogenizează compoziția.

Se umple fiecare coajă de cartof cu compoziția obținută și se așază într-un vas de copt. Se presară brânză rasă deasupra fiecărui cartof.

Se introduce vasul în cuptor și se coc cartofii, pentru încă 20-25 de minute, sau până când brânza s-a topit și a căpătat o culoare aurie.

Se Servesc călduți, cu o salată verde sau cu legume la grătar. Se poate adăuga și o lingură de smântână sau de iaurt.

Poftă bună!

Citește și: Creveți tempura cu sos de soia și sos de iaurt cu mentă, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *