Cartofii dulci la cuptor reprezintă o modalitate simplă și delicioasă de a prepara cartofii dulci. Cartofi dulci la cuptor, rețetă de post, este potrivită pentru orice ocazie și poate fi servită ca și garnitură sau ca fel principal.
Cartofii dulci sunt o varietate de cartofi, cu o textură moale și dulce, care se pot găti prin fierbere, prăjire sau coacere. Au un conținut ridicat de carbohidrați și sunt bogați în vitamina A și potasiu. Sunt adesea folosiți în mâncărurile din America de Nord și Caraibe, precum și în rețetele vegane și vegetariene, ca sursă de carbohidrați.
Cartofi dulci la cuptor, rețetă de post
Ingrediente
- 4 cartofi dulci de mărime mijlocie
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare și piper după gust
- 1 lingură de miere
Mod de preparare
Încălziți cuptorul la 180 grade Celsius.
Curățați cartofii dulci și tăiați-i în felii subțiri. Așezați feliile de cartofi dulci într-un vas pentru cuptor și presarăți sare, piper și ulei de măsline peste ei. Opțional, puteți adăuga și o lingură de miere.
Amestecați cartofii, astfel încât să fie acoperiți uniform de ulei și condimente.
Introduceți vasul în cuptor și lăsați cartofii să se coacă, timp de aproximativ 30 de minute, sau până cȃnd sunt moi și au o culoare aurie.
Serviți cartofii fierbinți, ca și garnitură sau fel principal.
Poftă bună!
Citește și: Scoici Saint Jaques, rețetă